Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Borba za opstanak'

Posljednjih mjesec dana u lokal pušta samo pušače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primjenom zakona je ogorčen i Rajko Ivanović, vlasnik đakovačkog kafića 'Pan' na čijem ulazu već mjesec dana strši naslov 'Lokal samo za pušače'.

Od kada je početkom mjeseca zaživjela potpuna zabrana pušenja medije je preplavila kuknjava ugostitelja koji upozoravaju da će ubrzo morati staviti ključeve u bravu i na ulice poslati tisuće svojih zaposlenika. Primjenom zakona je ogorčen i Rajko Ivanović, vlasnik đakovačkog kafića 'Pan' na čijem ulazu već mjesec dana strši naslov 'Lokal samo za pušače'. Zanimljivo je da u proteklih dvadesetak dana u lokal nije došla niti jedna inspekcija.

Pročitajte i ovo Pan Pilsner Pan donosi Bezbrižno u visine: Savjeti za planinare u ljetno doba, gdje ići i na što paziti Slika nije dostupna Odbijena žalba Potvrđen stečaj Pan – Tvornice papira Zagreb, dug povećan na gotovo 15 milijuna kuna

>> Dubrovački ugostitelj zatvorio lokal

'Nemaju oni tu što tražiti. Ovo je obična birtija, prčvarnica u kojoj 90 posto gostiju puši, a i onih 20 posto nepušača nema ništa protiv toga što se u ovom lokalu puši. Ne smatram da time kršim zakon, jer sam svoje goste na ulaznim vratima upozorio da je ovo lokal za pušače, pa tko voli nek' izvoli. Nije ovo inat ili nekakva moja sila, veća sam na to primoran da bih preživio', rekao je Ivanović.

'Boxovi su za majmune, ne za ljude'

Ivanović je odlučan te upozorava da je ovo borba za opstanak, te da ako država misli da je sam kriv neka sutra dođu i zatvore mu lokal, a on će im istog trena ostaviti svoju suprugu i djecu, pa će se onda država o njima skrbi.

Ivanović je rekao da je htio napraviti poseban box za goste pušače, ali da su mu gosti, kada je to spomenuo, da na njih zaboravi jer su boxovi za majmune, a ne za ljude. 'Slažem se da u restoranima treba zabraniti pušenje, ali u ovakvim birtijama poput moje to je smiješno. Uostalom ni nepušači se ne bune' kaže Ivanović koji ne planira skinuti ovaj natpis.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene