Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Posljednja sjednica Sabora u ovom sazivu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor počeo je jutros 27. sjednicu, posljednju u ovom sazivu, a zastupnici su podržali prijedlog predsjednika Sabora Vladimira Šeksa da svaki izdvoji po tisuću kuna za pomoć obiteljima vatrogasaca poginulih u tragediji na Kornatu.

Šeks je na početku zasjedanja predložio, a zastupnici prihvatili da od svojih plaća izdvoje po tisuću kuna na račun Zaklade Kornat za pomoć obiteljima tragično preminulih 12 vatrogasaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Vjetrovi promjena su zapuhali' VIDEO: Al-Kaida objavila posljednju Osaminu poruku Slika nije dostupna Meta turista VIDEO: Posljednja večera na splitskom Peristilu

Zastupnici su počast poginulim vatrogascima, kao i poginulima u Domovinskom ratu te nedavno preminulima bivšem predsjedniku Sabora Vlatku Pavletiću i zastupniku Marijanu Mlinariću, odali minutom šutnje.

Zastupnici su na početku posljednje saborske sjednice prije
raspuštanja uoči parlamentarnih izbora utvrdili dnevni red sjednice, na kojemu je, uz danas dopunjenih 13 novih, ukupno stotinjak točaka.

Klub SDP-a prigovorio je što je njihov prijedlog za promjenu Ustava po kojemu bi se za ratno profiterstvo i kriminal u pretvorbi i privatizaciji ukinula zastara tek 66. točka dnevnog reda, te da je
teško očekivati da će biti i raspravljen.

Šeks je odgovorio da je dnevni red sastavljan po prioritetima, da
ionako nema vremena za promjene Ustava jer se taj postupak provodi u tri faze, a Sabor se raspušta 12. listopada, te da stoga "nije razumno ni racionalno" mijenjati Ustav pred parlamentarne izbore.

Uobičajeno, Sabor je zasjedanje nastavio aktualnim prijepodnevom koje traje četiri sata, a tijekom kojega će zastupnici propitivati premijera Ivu Sanadera i članove Vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene