Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjegavali zatvor

Poslan zahtjev za služenjem kazne u Hrvatskoj ili BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb je poslao vlastima u Sarajevo zahtjev da šest osoba osuđenih na hrvatskim sudovima odsluži svoje kazne u BiH ili Hrvatskoj.

Ukupno 16 osoba izbjegava bijegom u BiH odsluženje zatvora. Među njima je i riječki doktor Ognjen Šimić osuđen na pet godina zatvora. Sada je sve tehničko pitanje koje će se, tvrdi ministar pravosuđa Ivan Šimović, riješiti u nekoliko mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Zdravko Mamić mito i korupcija Mamić predsjedniku suda dao sat od 15.000 eura: "Htio sam ga imati na svojoj strani"

>> Kirurg Šimić bi uskoro mogao biti u zatvoru

 'Dilema je ili Lepoglava ili Zenica', rekao je ministar Šimonović. Doktor, bjegunac pa čak i pisac. Sve to daleko od ruke hrvatske pravde. Još i ciničan.'Očito da mi godi ovaj sarajevski zrak', kazao je jednom prilikom Šimić. A uskoro će promijeniti adresu pa i zrak. Prvih šest zahtjeva među kojim i slučaj Šimić Sarajevo mora žurno odraditi.

'Njihova je procjena da ce to trajati tri do četiri mjeseca, a ja ću biti sretan i da to traje i šest mjeseci', rekao je Šimonović. Jesen bi tako Ognjen Šimić, ali i ostala petorica dočekali u zatvoru na odsluženju zatvorske kazne. Bijeg im više nije spas.

'Nisu sigurnu ni u BiH ni Francuskoj. Dok se ne nađu u zatvoru nisu sigurni nigdje. Sve ovo promatra i Branimir Glavaš. Nakon pravomoćne presude njegov je put jasan', poručuje ministar. A svi oni su i trošak. 'Jedan zatvorski dan košta 300 kuna pa tko želi ostati u Bosni neka ostane i štedi hrvatski proračun', kaže Šimonović. Život bjegunca za 16 osuđenika privodi se kraju. Nova adresa je zatvor, mjesto odsluženja negdje u Hrvatskoj ili BiH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene