Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatomiti taštine

Poruka Vladi i HUP-u: Prestanite se prepucavati i počnite raditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga sindikata poziva Vladu RH i Hrvatsku udrugu poslodavaca da umjesto prepucavanja o krivnji za gospodarsku krizu svoje aktivnosti usmjere na stvaranje pretpostavki za izlazak iz krize.

Tako stoji u njihovom priopćenju poslanom poslijepodne. 'Aktualna prepirka članova Vlade i predstavnika HUP-a iznosi na vidjelo tenzije koje otežavaju uspostavu partnerskog odnosa među sudionicima tripartitnog socijalnog dijaloga. Mimo uvriježenih životnih pravila, po kojima bi treća strana koristila prepirke i sukobe ostalih, mi na sukob Vlade i HUP-a gledamo kao na nastavak propuštanja prilika da se iznađe smjer angažiranja gospodarskih potencijala koji bi doveo do novog zapošljavanja. Da bi do toga moglo doći, i Vlada i poslodavci trebali bi imati više strpljenja, razumijevanja i spremnosti na uzmake', poručili su iz HUS.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

>> Poslodavci Vladi: A investicije?

'U tome se mogu ugledati na radnike koji teret krize podnose stoički, iako im u tom kontekstu država nije omogućila olakšice. Naime, dok su poduzećima u teškoćama na raspolaganju razne mjere, reprogrami, otpisi dugova, predstečajne nagodbe i stečajevi, a državi mogućnost novog zaduživanja, običnom čovjeku dugovi se ne praštaju. Stoga apeliramo na Vladu i poslodavce da zatome očigledne taštine i podrede se cilju koji je pred svima - omogućavanju boljega života u Hrvatskoj', stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik sindikata Ozren Matijašević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene