Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljuju prosvjede

Sindikati BIJESNI: Hoćemo referendum zbog prodaje autocesta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga sindikata (HUS) optužila je danas na konferenciji za tisak hrvatsku Vladu da rasprodajom Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke te davanjem u koncesije Hrvatskih autocesta, samo kratkorajno amortizira posljedice svoje loše politike koja je dovela do siromaštva trećine Hrvata.

Odgovorit ćemo najesen prosvjedima i prikupljanjem potpisa građana za održavanje referenduma na kojem bi se izjasnili jesu li za davanje autocesta u koncesiju, ali i za prodaju drugih tvrtki u državnom vlasništvu, kazao je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

Po HUS-u, ekonomska politika Vlade svodi se na ponašanje stečajnog upravitelja, umjesto da planira kako izvući zemlju iz problema. Od prodaje Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja Hrvatske će dobiti oko tri milijarde kuna kojima će pokrpati proračunske rupe, te se odreći daljnih benefita od tih tvrtki iako se proračun može povećavati samo ulaganjem.

>>
'Ili odustajete od monetizacije ili referendum!'

Na primjeru Zagrebačke zračane luke vidimo kako je teško napraviti nešto što će biti u koncesiji, a mi ćemo autoceste koje su izgrađene o našem trošku dati drugima na upravljanje, dodao je Matijašević.

Osvrnuo se na odnos Vlade prema Molu i kazao da je prvostupnjaska presuda koja govori o korupcijskim okolnostima prodaje INE bila dovoljna da Hrvatska raskine taj ugovor i formira pregovarački tim s Molom.

Premijer Milanović nas je optužio da iza jučeršanjih posvjeda oko INE stoji mali broj ljudi koji rade u svom intersu, a ja ga pitam u čije ime oni ništa ne čine da se popravi stanje u Hrvatskoj, kazao je Matijašević.

Za brojne dosadašnje odluka Hrvatska se pravdala diktatom iz Europske unije, pa se pitamo zašto Vlada sada ne sluša preporuke Europske komisije da proglasi isključivi gospodarski pojas, preko koga bi samo od izlova ribe godišnje dobila najmanje 30 milijuna eura, a od eksploatacije podmorskih resursa i višestruko više zaključio je Ozren Matijašević. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Zgrada Ine vlada pozdravlja odluku INA i MOL postigli dogovor o stjecanju OMV-ovog udjela u OMV-u Slovenija Slika nije dostupna Sindikati poručuju: 'Banke su najveći krivci za nevolje građana i gospodarstva'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene