Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iza nas je i prvi mjesec koji smo preživjeli u recesiji. Zbrajuju se ekonomske i političke štete. Redovito PULS-ovo istraživanje pokazuje kako pesimizam građana - raste.


Zemlja i Vlada preživjele su prvu recesijsku veljaču nakon deset godina. Više od 70 posto građana smatra da zemlja ide u lošem smjeru. Zadovoljnih je samo 16 posto. Zanimljivo je i da među HDZ-ovim biračima ima više pesimista nego optimista. Očekivano, birači ostalih stranaka gotovo referendumski su pesimisti. Sanaderovi ministri završavaju mjesec s državnim financijama koje vise na koncu. Tjednima su odbijali povući poteze pa i rebalans proračuna.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Hrvatska industrija je brod koji tone' Slika nije dostupna 'Nedopustivo je da Sanader stranački interes stavlja ispred građana'

'Oni koji se vole slikati neka naprave proračun i kažu koliko će to koštati', rekao je ministar financija Ivan Šuker. Ministar ima dva tjedna da bez slikanja skreše kolegama proračun. I bez toga većina građana ne odobrava rad Sanaderova kabineta. Tek ih je 20 posto uz poteze prvog ministra. Da će 2011. biti godina ulaska u Uniju, vjeruje sve manje političara. Iz nas je mjesec slovenske, ali i britansko-skandinavske blokade pregovora. Vremena sve manje, a 2009. kao godina zaključenja pregovora sve dalja. Ali ne i za premijera.

'EK je rekla da to nije nemoguće i mi u Hravtskoj vdoimo razgovore o nećemu o čemu EK niti ne razmišlja', Ivo Sanader, predsjednik Vlade. Građani u mjesecu blokade Europi nisu okrenuli leđa, dapače, potpora ulasku u Uniju je porasla. Više od 50 posto građana je za, a njih 36 posto protiv EU-a