Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 250 tisuća radnika

Potpisan dodatak Kolektivnom ugovoru: Nema božićnica i regresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici sindikata potpisali su dodatak II temeljnom Kolektivnom ugovoru i time ostali bez božićnica i regresa.

250 tisuća javnih i državnih službenika među kojima su učitelji, policajci, vojnici i zdravstveni djelatnici, neće imati božićnice i regrese do 2016. godine ako se ne popravi gospodarska situacija u zemlji.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Superizborna godina Plenković na prvoj sjednici Vlade u 2024. o uspjesima i paketu poreznih izmjena: "Našim će građanima rasti plaće" Slika nije dostupna Kolektivni ugovor 'Milanka Opačić dezinformira javnost!'

'U trenutku kada se oporavi ekonomija, kada naraste BDP i kada nam je deficit manji od 3 % automatski, bez pregovora se nastavljaju isplaćivati materijalna prava onako kao što su definirana u TKU', rekao je ministar rada Mirando Mrsić.

Vlada na telefonskoj sjednici ukinula božićnice i regres

Dodatkom dva temeljnom kolektivnom ugovoru, koji su danas u Vladi potpisali predstavnici sindikata, osim regresa i božićnice, reguliraju se jubilarne nagrade čija osnovica iznosi 500 kuna, i dnevnice koje su smanjene na 150 kuna. Država će na ovaj način uštedjeti 900 milijuna kuna na godinu.

'To je minimum minimuma solidarnosti', rekla je Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

'Ne bismo htjeli ponovno da samo mi dajemo. Mi svi živimo u ovoj zemlji i svi živimo od ove zemlje i puno ljudi ima koji jako dobro žive u ovoj zemlji. Zalažemo se za načelo generalne solidarnosti do vrha do dna, u zaštitu socijalnog minimuma', poručio je Zdravko Lončar iz Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene