Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stezanje remena

Vlada na telefonskoj sjednici ukinula božićnice i regres

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privremeno se ograničavaju i dnevnice, terenski dodaci, te osnovica za isplatu jubilarnih nagrada.

Vlada Republike Hrvatske je na telefonskoj sjednici u ponedjeljak prihvatila Dodatak II Kolektivnog za državne službenike i namještenike.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna Najavili tužbe Sindikati poručuju Vladi: Lakše ćete izbjeći pad, nego isplatu regresa

Njime se, za vrijeme važenja Kolektivnog ugovora, materijalna prava državnih službenika i namještenika ugovorena u člancima 50. i 64. odnosno božićnica i regres neće isplaćivati, a prava iz članka 55. stavak 2, 56. stavak 4 i 69., odnosno dnevnica, terenski dodatak i osnovica za isplatu jubilarnih nagrada se privremeno ograničavaju.

Učitelji ostali bez božićnica, a u prosincu ostaju i bez naknade za prijevoz

U slučaju pozitivnog rasta bruto domaćeg proizvoda u tri uzastopna tromjesečja i deficita proračuna Republike Hrvatske manjeg od 3% za vrijeme važenja Kolektivnog ugovora, Dodatak II Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike prestaje važiti, a sva se prava iz Kolektivnog ugovora u cijelosti nastavljaju primjenjivati.

Vlada je ovlastila ministra rada i mirovinskoga sustava Miranda Mrsića za potpisivanje Dodatka II Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, a Mrsićevo će ministarstvo o ovome Zaključku izvjestiti Pregovarački odbor sindikata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene