Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se potvrda za norovirus

Popovača: Bolest se širi među ukućanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nije sigurno je li norovirus uzročnik epidemije u Popovači.

Pronađen je u jednom uzorku stolice i epidemiolozi čekaju bakteriološku analizu. Za sada nalazi ne upućuju na bakteriju, no, konačni će nalazi biti gotovi u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..." Ilustracija Okupirani teritorij Svjedočanstva onih koji nisu uspjeli pobjeći: "Moraju pisati pisma ruskim vojnicima i pjevati himnu, a roditeljima se prijeti mučenjem"

Prvi bakteriološki rezultati, kako doznajemo, za sada ne upućuju ni na bakteriju. Djeca sve više spominju vodu kao mogući uzrok. 'Sin je rekao da kada je završio tjelesni navodno da su pojedini kolege rekli da voda ima čudan miris. Dečko koji je obolio dobio je simptome koje ste i vi objavili, a ne hrani se u kuhinji, a pio je vodu', rekao je jedan otac.

No, okolni objekti koji su spojeni na isti vodovodni sustav nisu bilježili probleme. I uzorci vode poslani su na analizu te se čekaju rezultati. Građani Popovače smatraju da će se stanje smiriti.

Djeca su iz bolnice puštena na kućnu njegu. Bolje se osjećaju. Škola će sutra biti dezinficirana, struka strahuje da bi se virus mogao proširiti na obitelji djece.

>> Je li norovirus kriv za zarazu djece iz Popovače?

'Bolesnih ima, roditelji zovu, pitaju što da rade, javljaju se dežurnom liječniku obiteljske medicine, tako da ima nešto oboljelih jer se bolest širi među ukućanima', rekla je Sonja Pajtlar, specijalist epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo.

Učenici će u ponedjeljak najvjerojatnije opet moći u klupe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene