Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je na današnjoj sjednici odlučila raspisati javni natječaj za prodaju zgrade bivšeg Veleposlanstva Republike Hrvatske u Budimpešti po cijeni od 290.000 eura.


Zgrada u Budimpešti bezuspješno se prodaje od 2000. godine. Posljednji pokušaj prodaje bio je u rujnu 2011. godine kada se na natječaj nije javio nitko.

Vezani članci Imunološki zavod - 1 Radnici Imunološkog nakon novih obećanja: "Stiglo je sve prekasno", "Ovo je odluka koju treba pozdraviti, ali je tek prvi korak" Ministar financija Zdravko Marić - 1 Marić otkrio detalje rebalansa proračuna: Prihodi se povećavaju za 3, a rashodi za 9,4 milijardi kuna

>> A 70 eura po stanovniku u Hrvatskoj ide na...

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić smatra da zgrada nije prodana zbog previsoke tražene cijene. Kaže da je zgrada prazna i propada, a režije plaća hrvatska država. Stoga je predložila, a Vlada prihvatila, da se zgrada u Budimpešti proda putem javnog nadmetanja za 290.000 eura.

'Evo jednog prijedloga da nešto zaprimimo u državni proračun', rekla je ministrica  Pusić govoreći o davanju suglasnosti za prodaju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske u Budimpešti. 'Godišnji troškovi održavanja su visoki. Prodajom ćemo eliminirati te nepotrebne troškove i u državni proračun vratili novac koji u toj neiskorištenoj nekretnini propadaju', rekla je Pusić.

Javna nabava

Vlada je danas prihvatila godišnje izvješće o radu Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave za 2012. godinu. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izvijestio je da je Komisija lani zaprimila 1.728, a riješila čak i više žalbi, njih 1.867, jer je dio žalbi prenesen iz prošlih godina.

Ove godine očekuje se 40 posto više posla zbog čega Komisija treba još zaposlenih, kaže Vrdoljak. Ujedno upozorava da rješavanje predmeta pred Komisijom traje predugo - prosječno 59 dana tijekom kojih je imobilizirano 11 milijardi kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook