Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo gdje se ulaže

A 70 eura po stanovniku u Hrvatskoj ide na...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su ulaganja u Hrvatskoj mršava, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić otkrio je gdje se ulaže 2,5 milijarde kuna.

Na prvoj sjednici Vlade nakon ljetne stanke koja je trajala od 1. kolovoza, Vlada je od ministra Siniše Hajdaša Dočića čula kako su ulaganja u IT infrastrukturu prošle godine bila 2,25 milijarde kuna. Ove godine u prvih šest mjeseci povećana su, te je predikcije da će do kraja godine one iznositi 2,5 milijarde kuna.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

'To je 70 eura po stanovniku, što je europski prosjek', rekao je Hajdaš Dončić, govoreći o godišnjem izvješću o radu Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije za 2012. godinu.

'Projekt unutarnje vode'

Na Sjednici Vlade Republike Hrvatske, među ostalim, bilo je riječi o izmjeni udjela u sufinanciranju otplate anuiteta zajma između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za 'Projekt unutarnje vode'.

>>INFOGRAFIKA Novi zakoni o radu i mirovinska reforma, evo što DONOSE

Vlada je danas odlučila dati suglasnost Ministarstvu obrane za utrošak oko 17 milijuna kuna proračunskih sredstava, namijenjenih izgradnji smještajnih objekata 2014. godine u vojarni 'Pukovnik Predrag Matanović' u Petrinji. Vojarna u Petrinji od strateškog je značenja za Oružane snage RH, a planira se njezin razvoj u modernu vojarnu za smještaj pripadnika oružanih snaga, u skladu s najnovijim svjetskim vojnim standardima.

Na dnevnom redu bio je i prijedlog odluke o prijenosu tražbina po osnovi poreza i drugih javnih davanja, koje Ministarstvo financija ima prema NK Zadar, na Grad Zadar te izmjena odluke o prijenosu tražbina po osnovi poreza i drugih javnih davanja, koje Ministarstvo financija ima prema HNK Šibenik, na Grad Šibenik.

Prodaja nekretnine u Budimpešti

Vladi je izložen i prijedlog odluke o davanju suglasnosti za ponovno pokretanje postupka prodaje nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske, nekadašnje zgrade veleposlanstva u Mađarskoj.

'Evo jednog prijedloga da nešto zaprimimo u državni proračun', rekla je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić govoreći o davanju suglasnosti za prodaju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske u Budimpešti. 'Godišnji troškovi održavanja su visoki. Prodajom ćemo eliminirati te nepotrebne troškove i u državni proračun vratili novac koji u toj neiskorištenoj nekretnini propadaju', rekla je Pusić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene