Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Topolova šuma

Ponovno požar na lijevoj obali Drave kod Bilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na lijevoj obali Drave kod Podravlja u blizini mjesta Bilje, jutros je ponovno planuo požar, kao nastavak požara od petka, koji je tada lokaliziran, ali su i dalje tinjali panjevi i drveće.

Po riječima Borisa Banjana, zapovjednika Profesionalne javne vatrogasne postrojbe (JVP) Osijek, današnji požar buknuo je u topolovoj šumi kod Podravlja na površini promjera 1,5 kilometar. Od petka je na tom području izgorjelo oko 200 hektara niskog raslinja i drveća, od čega je oko 50 hektara šume, dodao je Banjan.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa"

>> Lokaliziran požar na Dinari

Ujedno, požar koji je trenutačno aktivan nalazi se na minski sumnjivom prostoru te je rad vatrogasaca otežan. Uz profesionalnu JVP Osijeka u gašenju sudjeluju i vatrogasci iz više dobrovoljnih vatrogasnih društava. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene