Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature iznad prosjeka

Ponesite kišobrane i obucite lagane jakne: Stiže vrijeme koje nije karakteristično za ovo doba godine

Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr)
Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Promjenjivo, vjetrovito i iznadprosječno toplo je, kratko rečeno, prognoza za iduće dane. Bit će i kiše, učestalije i obilnije u gorskoj Hrvatskoj, a povremeno će padati i drugdje. Sve to posljedica je vlažnog i nestabilnog zraka koji stiže s prostranim ciklonalnim sustavom.

Nedjeljno jutro će u većini zemlje biti djelomice sunčano, s tim da nešto više sunca može biti u Slavoniji i prema istoku zemlje. U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu bit će promjenjivije, a od jutra je moguće i malo kiše.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je velika promjena vremena: Meteorolog otkriva koliko ćemo čekati na temperature kakve smo imali za vikend Ilustracija vremenska prognoza Isplati li se vaditi roštilj za Praznik rada? Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme očekuje

Bit će vjetrovito, u kopnenom dijelu puhat će umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, a na moru umjereno, jako ali i olujno jugo. Uz južinu će biti razmjerno toplo, čak će i jutarnja temperatura u unutrašnjosti rijetko gdje biti ispod pet stupnjeva, a očekuje se da bi mogla biti i oko sedam, osam stupnjeva. Na Jadranu će ujutro biti 10 do najviše 12 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj može biti slabe kiše, premda se ona zapravo očekuje prema večeri, odnosno navečer i tijekom noći. Ostat će vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadnjak, ali i dosta toplo za doba godine, većinom 15 do 18 stupnjeva.

I na istoku, u Slavoniji, će poslijepodne biti oblačnije. Moglo bi proći i bez kiše, a šanse za koju kap nešto su veće navečer. I ondje će biti vjetrovito i toplo uz čak dvadesetak stupnjeva u najtoplijem dijelu dana.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu bit će promjenjivo oblačno, s povremenom kišom, a i ondje će oborina biti osobito prema kraju dana. U gorju će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, na moru sve jače jugo, prema otvorenom bit će i olujno. Temperatura će, čak i u gorju, iznositi između 12 i 16 stupnjeva.

Kišni oblaci, potom i kiša, postupno će stizati i u Dalmaciju. Puhat će jako i olujno jugo, a temperatura će uglavnom biti između 14 i 17 stupnjeva.

I idućih dana izmjenjivat će se sunce i oblaci. Ipak, povremeno kiša, južina i temperatura bit će iznad prosjeka za sredinu ožujka. I na Jadranu će povremeno biti kiše ili pljuskova. Uglavnom će prevladavati južina i neće biti hladno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene