Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad je pri ukrcaju uočeno da jedan putnik nedostaje, posumnjalo se da bi u njegovoj torbi moglo biti "nešto opasno", pa su iz zrakoplova iskrcani svi putnici, a potom i prtljaga. No dotični je gospodin jednostavno zaspao u čekaonici.


"Istina je, avion našeg nacionalnog avioprijevoznika umjesto u 9.40 sati poletio je s 56 minuta zakašnjenja. Razlog kašnjenju pomalo je bizaran, ali u trenutnim okolnostima u kojima živimo smatram i potpuno razumljiv i opravdan", istaknuo je direktor zračne luke Mario Pašćenko.

Vezani članci Noa, putnik kroz vrijeme ili samo mladić željan svojih pet minuta slave? (FOTO: YouTube/Screenshot) Tvrdi da je stigao iz 2030. godine i najavio što slijedi, prošao je detektor laži Putnički zrakoplov u SAD-u (Foto: Arhiva/AFP) Šok na 10.000 metara: Putnik oba zahoda u zrakoplovu sabotirao uneredivši ih izmetom

Sve je "zakuhao" jedan stariji putnik koji je nakon obavljenog "chek-ina" zaspao u prostoru za putnike na odlasku.

"Kad je pri ukrcaju uočeno da jedan putnik nedostaje, pokrenute su sve propisane procedure. Iz zrakoplova su iskrcani svi putnici, potom i prtljaga radi njene dodatne sigurnosne provjere. Kada shvatite da je sva prtljaga ukrcana u avion, a da ipak jedan čovjek nedostaje, logično je zaključiti da je u torbi nestalog putnika moglo biti nešto opasno", kaže Pašćenko.

U zračnoj luci naglašavaju da je provedeni postupak dio uobičajene procedure u ovakvim situacijama te dokaz da se i u Zračnoj luci Rijeka pojačane sigurnosne mjere provode vrlo ozbiljno i na najbolji mogući način.

Situacija vrlo brzo vratila u normalu, čemu je ponajviše pripomoglo buđenje "usnulog putnika" čijim su pojavljivanjem razriješene sve dvojbe oko viška prtljage, odnosno manjka putnika.

 Let za London naposljetku je s Krka umjesto u 9.40 krenuo u 10.36 sati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju