Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pomutnja na riječkom aerodromu zbog usnulog putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je pri ukrcaju uočeno da jedan putnik nedostaje, posumnjalo se da bi u njegovoj torbi moglo biti "nešto opasno", pa su iz zrakoplova iskrcani svi putnici, a potom i prtljaga. No dotični je gospodin jednostavno zaspao u čekaonici.

"Istina je, avion našeg nacionalnog avioprijevoznika umjesto u 9.40 sati poletio je s 56 minuta zakašnjenja. Razlog kašnjenju pomalo je bizaran, ali u trenutnim okolnostima u kojima živimo smatram i potpuno razumljiv i opravdan", istaknuo je direktor zračne luke Mario Pašćenko.

Pročitajte i ovo Otvorio vrata aviona u letu, ilustracija - 4 Brzo prizemljen Najgora noćna mora: Putnik za vrijeme leta otvorio vrata zrakoplova - To vam je mrtvi kaos! Ilustracija Preusmjeren let Putnik u avionu imao skalpel: "Prijetio je da će izbosti ljude"

Sve je "zakuhao" jedan stariji putnik koji je nakon obavljenog "chek-ina" zaspao u prostoru za putnike na odlasku.

"Kad je pri ukrcaju uočeno da jedan putnik nedostaje, pokrenute su sve propisane procedure. Iz zrakoplova su iskrcani svi putnici, potom i prtljaga radi njene dodatne sigurnosne provjere. Kada shvatite da je sva prtljaga ukrcana u avion, a da ipak jedan čovjek nedostaje, logično je zaključiti da je u torbi nestalog putnika moglo biti nešto opasno", kaže Pašćenko.

U zračnoj luci naglašavaju da je provedeni postupak dio uobičajene procedure u ovakvim situacijama te dokaz da se i u Zračnoj luci Rijeka pojačane sigurnosne mjere provode vrlo ozbiljno i na najbolji mogući način.

Situacija vrlo brzo vratila u normalu, čemu je ponajviše pripomoglo buđenje "usnulog putnika" čijim su pojavljivanjem razriješene sve dvojbe oko viška prtljage, odnosno manjka putnika.

 Let za London naposljetku je s Krka umjesto u 9.40 krenuo u 10.36 sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene