Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s Puljićem i Komaricom

'Pomagati Hrvatima u BiH naša je Ustavna obveza'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom vrhbosanskim, i banjolučkim biskupom Franjom Komaricom, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade RH.

Kardinal Puljić i biskup Komarica zahvalili su premijerki Kosor na izradbi Strategije o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, te su istaknuli potrebu što skorijeg donošenja zakona koji će provesti mjere iz Strategije, ističe se u priopćenju.

To će, kako su kazali, donijeti novi prostor za bolju suradnju, posebno na gospodarskom planu. Hrvati u BiH u iznimno su teškoj situaciji, bez infrastrukture, bez radnih mjesta, a nerijetko i bez temeljnih ljudskih prava, što je osnova za ravnopravnost u BiH.

Pročitajte i ovo Jadranka Kosor predstavila knjigu, ilustracija - 1 Predstavljanje knjige Jadranka Kosor za Dnevnik Nove TV: "Cijeli život, pogotovo u tom političkom životu, bila sam sama" Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor na svom Twitter profilu objavila afotografiju s Vukom Jeremićem susret u Bakuu Bivša premijerka objavila fotografiju s nekadašnjim srpskim kolegom: "Snažno smo se fajtali...Frcale su iskre!

Puljić i Komarica pozvali Kosor u BiH

Pomagati Hrvatima u Bosni i Hercegovini naša je Ustavna obveza, rekla je predsjednica Vlade RH Kosor, i dodala da će završetkom svojih pregovora za ulazak u Europsku uniju Hrvatska dobiti novu poziciju u odnosu na BiH, što će se pozitivno odraziti na potporu Hrvatima u toj zemlji.

Premijerka Kosor istaknula je i kako je spomenuti Zakon o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Hrvatske u izradbi te da će do kraja ljetnog zasjedanja ući u saborsku proceduru. Kardinal Puljić i biskup Komarica pozvali su predsjednicu Vlade RH da posjeti Bosnu i Hercegovinu te da otvori 8. gospodarski forum u organizaciji Caritasa i Udruge Hrvata 'Prsten', navodi se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene