Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijunska šteta

Policija objavila što je uzrok velikog požara u Lokvi Rogoznici, u kojem su izgorjela i dva vozila vatrogasaca

Požar kod Omiša (Foto: Čitatelj)
Požar kod Omiša (Foto: Čitatelj) ?itatelj
Aktualno Galerija Požar kod Omiša (Dnevnik.hr) Požar kod Omiša (Dnevnik.hr) Požar kod Omiša (Dnevnik.hr) Požar kod Omiša (Dnevnik.hr) Požar kod Omiša (Foto: Čitatelj) Požar kod Omiša (Foto: Čitatelj) Foto: ?itatelj +0 Požar kod Omiša (Foto: Čitatelj) Galerija 1/4 >>
Otvoreni plamen ili žar uzrok je požara u Lokvi Rogoznici koji je buknuo 11. kolovoza, u subotu u 13:45 i u kojem je izgorjelo sto hektara borove šume i niskog raslinja, pokazao je policijski očevid.

Splitska policija u ponedjeljak je izvijestila kako je na požarištu u nedjelju obavljen očevid kojim je utvrđeno kako je uzrok otvoreni plamen ili žar.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Policija navodi da je, osim borove šume i niskog raslinja, izgorjelo i više stabala maslina, smokava i badema zasad nepoznatih vlasnika, a zahvaćeno je i 12 drvenih stupova lokalnog dalekovoda, kao i dva navalna vozila DVD-a Omiš.

"U odnosu na utvrđeni uzrok požara provodi se daljnje kriminalističko istraživanje te slijedi utvrđivanje materijalne štete", izvijestili su iz splitske policije.

Materijalne štete na objektima nema.

Požar je tijekom subote gasilo više od 180 vatrogasaca iz: DVD Omiš, Dugi Rat, Kučiće, JVP Split, Podstrana, Žrnovnica, Split, Vranjic, Solin, Muć, Dugopolje, Klis, Mladost, Gomilica, Kaštela, Trogir, Marina, Makarska, Baška Voda, Drvenik, JVP Sinj, ''sezonci'', DIP-ovi Divulje, Šibenik, Zadar i Dubrovnik, s ukupno 44 vozila.

U gašenju su im pomagala četiri kanadera i dva zračna traktora. Požar je stavljen pod kontrolu tek navečer, a vrijednost dvaju izgorenih vatrogasnih vozila, prema neslužbenim procjenama, iznosi nekoliko milijuna kuna. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene