Policija Osječko-baranjske županije na graničnom prijelazu Erdut iz Srbije prema Hrvatskoj ulovila je švercera cigaretama. Pao je sa više od 55 000 kutija cigareta vrijednih oko dva milijuna kuna.

Galerija


Osječko-baranjska policija odradila je sjajan posao uz velik ulov. Na graničnom prijelazu Erdut zaplijenila je više od 55 tisuća kutija cigareta.

Vezani članci Policija, ilustracija Zagrebačka policija potvrdila uhićenje iznuđivača naoružanog s dva pištolja u trgovačkom centru: Nitko nije ozlijeđen niti je bio ugrožen Neda Ćalić Novi prosvjed na granici, stanovnici odsječeni od svijeta: "To nitko od velikih ljudi ne razumije"

Pri ulasku u Hrvatsku, državljanin Srbije (45) pokušao je prokrijumčariti cigarete u vrijednosti od gotovo 2 milijuna kuna. Dobro skrivene cigarete pronađene su prilikom granične kontrole, a krijumčar je uhićen.

„Djelatnici carine protiv počinitelja podnose kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 2 milijuna kuna“, objasnio je načelnik postaje granične policije u Dalju Saša Rebolj.

Predstojnik graničnog carinskog ureda, Damir Bogdan, tvrdi kako su cigarete prošvercane u izvrsno dobro napravljenoj preinaci u poluprikolici.

„Znači s ciljem da se prokrijumčari više od 55 tisuća kutija cigareta koje su namijenjene vjerojatno da li za naše tržište ili negdje dalje, to mi u ovom trenutku ne znamo, to će istražni organi provesti svoje postupke“, zaključio je Bogdan.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr