Policija Osječko-baranjske županije na graničnom prijelazu Erdut iz Srbije prema Hrvatskoj ulovila je švercera cigaretama. Pao je sa više od 55 000 kutija cigareta vrijednih oko dva milijuna kuna.

Galerija


Osječko-baranjska policija odradila je sjajan posao uz velik ulov. Na graničnom prijelazu Erdut zaplijenila je više od 55 tisuća kutija cigareta.

Vezani članci Opsadno stanje u zgradi u kojoj živi bivša predsjednica Opsadno stanje u Zagrebu: Žena prijetila bombama u zgradi u kojoj živi bivša predsjednica, specijalci upali u zgradu i izveli ju Cigarete, ilustracija Loše vijesti za pušače: Uskoro poskupljuju cigarete i duhan

Pri ulasku u Hrvatsku, državljanin Srbije (45) pokušao je prokrijumčariti cigarete u vrijednosti od gotovo 2 milijuna kuna. Dobro skrivene cigarete pronađene su prilikom granične kontrole, a krijumčar je uhićen.

„Djelatnici carine protiv počinitelja podnose kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 2 milijuna kuna“, objasnio je načelnik postaje granične policije u Dalju Saša Rebolj.

Predstojnik graničnog carinskog ureda, Damir Bogdan, tvrdi kako su cigarete prošvercane u izvrsno dobro napravljenoj preinaci u poluprikolici.

„Znači s ciljem da se prokrijumčari više od 55 tisuća kutija cigareta koje su namijenjene vjerojatno da li za naše tržište ili negdje dalje, to mi u ovom trenutku ne znamo, to će istražni organi provesti svoje postupke“, zaključio je Bogdan.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr