Mladen Jozinović (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL)
Mladen Jozinović (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL) Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Direktor podravskog odlagališta Piškornica Mladen Jozinović isplatio si je bonus od milijun kuna. U ponedjeljak je donesena odluka o njegovoj smjeni.


Dosadašnji direktor Tvrtke Piškornica d.o.o. i njenih tvrtki kćeri, Mladen Jozinović, koji je sam sebi isplatio milijun kuna kao nagradu za poslovanje, smijenjen je u ponedjeljak na izvanrednoj sjednici Skupštine društva Piškornica - regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske, a na njegovo je mjesto imenovan Mladen Ružman.

Vezani članci Mladen Jozinović (Foto: Pixsell) Direktor koji je sam sebi isplatio milijunski bonus prijavljen zbog muljaža u poslovanju i lažne diplome Mladen Jozinović (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Čelnici županija u šoku: Izvanredna skupština zbog direktora koji je sebi odobrio milijunski bonus

Na konferenciji za novinare održanoj nakon izvanredne sjednice Skupštine, kojoj su nazočili predstavnici vlasnika, odnosno župani Darko Koren, Radimir Čačić, Matija Posavec i Željko Kolar, te načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović, rečeno je kako je jednoglasno donesena odluka o opozivu Jozinovića, te je naloženo Nadzornom odboru da regulira njegov radno-pravni status.

Koren, koji je i predsjednik Skupštine Društva, istaknuo je da Skupština smatra protupravnom isplatu milijunskog bonusa, koji si je priskrbio Jozinović, stoga traže da vrati novac.

Rečeno je da će daljnji koraci Skupštine i Nadzornog odbora biti poduzimani sukladno nalazima revizije koja je u tijeku. U skoroj budućnosti tvrtke kćeri Piškornica d.o.o. bit će ustrojene tako da će i same dobiti skupštinu, a do tada će njima upravljati novi direktor Ružman.

Ružman je dosad bio zaposlenik HEP-a, po struci diplomirani kriminalist donedavno je u HEP-u obnašao dužnost izvršnog direktora za korporativnu sigurnost. (Hina)

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju