Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je nakon Podravke ušla i u SMS splitskog poduzetnika Srđana Mladinića.


Porovjerava se je li kredit od 65 milijuna kuna na Mladinićevu računu samo prespavao i bio proslijeđen off-shore tvrtki s Malte u vlasništvu varaždinske financijske kuće FIMA. Navodno se radilo o planu kodnog imena 'Začin' kojim su menadžeri Podravke pokušavali kupiti kontrolni paket dionica od 25 posto. Iz FIMA-e tvrde da nije bilo nikakvih dogovora o kupnji Podravkinih dionica s tadašnjim predsjednikom Uprave Darkom Marincem. Njega je ispitala policija, a u Podravci tvrde da nitko iz Uprave i Nadzornog odbora ne zna gdje je novac završio.

Vezani članci Slika nije dostupna Nekad ugledni menadžeri, teško se nose s pritvorom Slika nije dostupna 'Kredit' SMS-u iznosio čak 165 milijuna kuna?

'Ne može se reći da oni to nisu primijetili jer ako i nisu onda znači da su nevaljalo radili svoj posao. Ili znači da su potpuno ekonomski nepismeni i poslovno neodgovorni ljudi. I za njih vrijedi isto tako odgovaranje osobnom imovinom, jer zato oni nadziru to je njihova funkcija, njihov mandat', rekao nam je Esad Čolaković iz Udruge medadžera Hrvatske CROMA.