Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija traga za osobama koje su Peratoviću dostavile tajne dokumente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinar Željko Peratović osumnjičen je za odavanje državne tajne jer je na svom internetskom blogu objavio tajne dokumente i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava, objavila je poslijepodne zagrebačka policija iz koje najavljuju nastavak potrage za nepoznatim osobama u državnim tijelima koje su Peratoviću dostavile tajne dokumente.

U policiji kažu kako je povodom službene informacije da su na Peratovićevom blogu pod nazivom "45 lines" objavljeni cjeloviti dokumenti označeni kao "državna tajna" i na zahtjev zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva pokrenuta kriminalistička obrada zbog sumnje da su nepoznate osobe odale državnu tajnu. 

Pročitajte i ovo Bill Clinton Hitra reakcija Oba su bila brza! Nakon što se spominju u dokumentima o ozloglašenom pedofilu, oglasili su se bivši američki predsjednici Vozačka dozvola Gen2 - 2 Gen2 Počelo izdavanje nove vozačke dozvole: Pogledajte kako izgleda

>> HND najoštrije prosvjeduje zbog uhićenja novinara Peratovića

>> Novinar Peratović pušten iz policije

>> Reporteri bez granica o uhićenju Željka Peratovića

U policiji sumnjaju da je riječ o službenim i odgovornim osobama u državnim tijelima, čiji dokumenti su sa različitim stupnjevima tajnosti objavljeni u javnosti i pronađeni kod Peratovića.

Bivši novinar "Globusa" i "Vjesnika" sinoć je priveden, nakon što mu je policija uz sudski nalog pretresla stan i zaplijenila računala te veću količinu CD-a i dokumentacije.

Peratović je danas oko 16 sati nakon obavijesnog razgovora pušten iz službenih prostorija policije, a protiv njega će se po završetku kriminalističke obrade podnijeti kaznenu prijava zbog odavanja državne tajne i objavljivanja sadržaja državne ili vojne tajne, najavila je zagrebačka policija pored koje je u istragu uključena i Uprava kriminalističke policije MUP-a.

Peratovićevo uhićenje izazvalo je osudu Hrvatskog novinarskog društva, Vijeća za medije HHO-a i SDP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene