Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA SAMOJ GRANICI

Policija se pohvalila: Spašeno šestero iscrpljenih migranata u šumi kod Plješevice

Spašeni migranti s pripadnicima policije (Foto: PU ličko-senjska)
Spašeni migranti s pripadnicima policije (Foto: PU ličko-senjska) Foto: PU li?ko-senjska
Odmah je pozvana Hitna medicinska pomoć, a do njihovog dolaska policijski su službenici iscrpljene osobe okrijepili napicima i hranom. Po dolasku, Hitna medicinska pomoć iz Korenice je pružila pomoć na licu mjesta 38-godišnjoj majci.

Iz Policijske uprave ličko-senjske objavili su da su danas oko 14:30 "prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, policijski službenici na samoj graničnoj crti, na nepristupačnom terenu u šumskom predjelu Plješevice (Škipine-Bijeli potoci) zatekli šest osoba bez osobnih dokumenata, u iscrpljenom stanju.

Pročitajte i ovo Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..." Ilustracija Teška nesreća Lavina u Švicarskoj odnijela tri života: Ne zna se ima li i nestalih

Prema njihovim izjavama osobe su sirijskog državljanstva te se radi o 38-godišnjima ocu i majci s troje djece starosti 14 i 6 godina te 11 mjeseci, a s njima je u pratnji bila i 24-godišnja ženska osoba. Od iscrpljenosti je 38-godišnjakinja ležala na tlu.

Odmah je pozvana Hitna medicinska pomoć, a do njihovog dolaska policijski su službenici iscrpljene osobe okrijepili napicima i hranom. Po dolasku, Hitna medicinska pomoć iz Korenice je pružila pomoć na licu mjesta 38-godišnjoj majci.

S obzirom da je utvrđeno da su sve osobe nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu".

Podsjetimo, osamnaest ilegalnih migranata ozlijeđeno je noćas pod još nerazjašnjenom okolnostima u okolici Velike Kladuše u Bosni i Hercegovini, a Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu, objavili su u srijedu lokalni mediji pozivajući se na bolničke i policijske izvore.

Po tvrdnjama medija u BiH, migrante je pretukla i u BiH vratila hrvatska policija. Iz MUP-a RH su priopćili da policijski službenici nisu koristili sredstva prisile te da je istraga o navodnim ouzljedama u tijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene