Osamnaest ilegalnih migranata ozlijeđeno je pod još nerazjašnjenom okolnostima u okolici Velike Kladuše u Bosni i Hercegovini, a Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu, objavili su u srijedu lokalni mediji pozivajući se na bolničke i policijske izvore.

Galerija


Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković potvrdila je da su granični policajci pronašli skupinu od 18 ozlijeđenih migranata.

Vezani članci Policajci prate ljude (Foto: Dnevnik.hr) Troje hrvatskih državljana u tri mjeseca na migrantima zaradilo najmanje 50.000 kuna Hrvatska kao migrantska ruta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 MUP o teškim optužbama: "Nismo uporabili sredstva prisile protiv migranata zatečenih u ilegalnom prelasku granice"

Oni su otkriveni na graničnom području između BiH i Hrvatske, no Dujković nije mogla potvrditi što se točno dogodilo. Još se prikupljaju operativne informacije s terena, rekla je glasnogovornica. Sigurno je zasad da su policajci u BiH migrante otkrili oko 1 sat poslije ponoći.

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić rekao je da njihovi policajci u ovom slučaju nisu intervenirali, ali su obaviješteni da je u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši liječničku pomoć zatražila veća skupina migranata.

Iz velikokladuškog Doma zdravlja potvrdili su da su primili šest migranata s težim ozljedama, a preostalih 12 zadobilo je lakše tjelesne ozljede. (Hina)