Osamnaest ilegalnih migranata ozlijeđeno je pod još nerazjašnjenom okolnostima u okolici Velike Kladuše u Bosni i Hercegovini, a Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu, objavili su u srijedu lokalni mediji pozivajući se na bolničke i policijske izvore.

Galerija


Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković potvrdila je da su granični policajci pronašli skupinu od 18 ozlijeđenih migranata.

Vezani članci Davor Božinović Ukida se samoizolacija za one koji dolaze iz BiH: ''U fazi smo plesa s virusom'' Amaterski snimak kolone migranata (Foto: Dnevnik.hr) Procurila šokantna snimka: Policija BiH u kolonama vodi migrante u kamp nadomak hrvatske granice

Oni su otkriveni na graničnom području između BiH i Hrvatske, no Dujković nije mogla potvrditi što se točno dogodilo. Još se prikupljaju operativne informacije s terena, rekla je glasnogovornica. Sigurno je zasad da su policajci u BiH migrante otkrili oko 1 sat poslije ponoći.

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić rekao je da njihovi policajci u ovom slučaju nisu intervenirali, ali su obaviješteni da je u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši liječničku pomoć zatražila veća skupina migranata.

Iz velikokladuškog Doma zdravlja potvrdili su da su primili šest migranata s težim ozljedama, a preostalih 12 zadobilo je lakše tjelesne ozljede. (Hina)