Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon apela na društvenim mrežama

Policija razgovarala sa Sirijcem koji tvrdi da je razdvojen od petogodišnje kćeri

Sirijac koji je tvrdio da ga je policija razdvojila od kćeri (Foto: Twitter)
Sirijac koji je tvrdio da ga je policija razdvojila od kćeri (Foto: Twitter) Platforma X
Aktualno Galerija +0 Sirijac koji je tvrdio da ga je policija razdvojila od kćeri (Foto: Twitter) Galerija 1/1 >>
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je slučaj nestale migrantske djevojčice te poručio da je hrvatska policija kontaktirala kolege iz BiH.

"Dobio sam izvješće Ravnateljstva policije nakon što je vijest izašla u medije. To je bila prva vijest o tom događaju što se tiče hrvatske policije. Nakon što je policija dobila tu vijest, kontaktirala je i bosanskohercegovačku policiju, ali i sve ili barem one za koje su procijenili da imaju nekakva saznanja. Hrvatska je policija unatoč tome što takav događaj nije bio prijavljen poduzela sve što je mogla u tom slučaju i provela interno informiranje svih nadležnih tijela unutar policije. Koliko mi je poznato, u ovom trenutku trebao bi se održati sastanak s gospodinom iz Sirije od strane pripadnika hrvatske Granične policije, pa ćemo vidjeti hoće li događaj biti prijavljen i hoćemo li saznati više informacija o događaju koji se navodno dogodio prije osam ili deset dana", kazao je ministar Božinović.

Pročitajte i ovo Ana Knežević Što se dogodilo? Boja u spreju i čudne poruke otkrivaju detalje nestanka Ane Knežević, ali ključno pitanje ostaje neodgovoreno: "Možeš li mi ovo prevesti?" Tomislav Tomašević Siguran grad Tomašević nakon stravičnog femicida kod bolnice: "Imamo manje ubojstava od drugih europskih gradova"

Podsjetimo, potresni apel Sirijca koji traži svoju petogodišnju kćer izazvao je veliku pažnju javnosti. Sirijac tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od kćeri te mu razbila mobitel, dok policija opovrgava njegovu priču.

Sirijac je na društvenim mrežama objavio apel i zatražio pomoć u potrazi za svojom kćeri, od koje je razdvojen još 12. rujna. Tvrdi da ga je hrvatska policija odvela i razbila mu mobitel te je potom deportiran u BiH. Prevoditelj je medijima rekao da je slučaj prijavljen u MUP Velika Kladuša, koji je, kako kaže, informaciju proslijedio hrvatskoj graničnoj policiji, a oni policijskoj postaji Cetingrad.

"Netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini jer policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama", odgovorili su iz PU ličko-senjske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene