Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOD PLITVIČKIH JEZERA

Vapaj oca imigranta: "Pomozite mi naći moju Allsu, hrvatska policija nas je razdvojila..."

Sirijac koji je tvrdio da ga je policija razdvojila od kćeri (Foto: Twitter)
Sirijac koji je tvrdio da ga je policija razdvojila od kćeri (Foto: Twitter) Foto: Platforma X
"Nismo imali hrane i stao sam u lokalnih trgovini da kupim neke namirnice. Tu me uhvatila hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kći, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali", ispričao je Sirijac.

Jedan je Sirijac putem društvenih mreža poslao očajnički poziv u pomoć da mu se pomogne pronaći petogodišnja kći Allsa. Ispričao je kako je nedavno zajedno sa skupinom migranata došao u Bosnu i Hercegovinu te preko Bihaća uspio ući u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Nakon što su dva dana pješačili,  stigli su do mjesta Smoljanac, koje se nalazi nedaleko od Plitvičkih jezera, piše Novi list.

"Nismo imali hrane i stao sam u lokalnoj trgovini da kupim neke namirnice. Tu me uhvatila hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kći, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali", ispričao je Sirijac u videu na Twitteru.

Objavio je i kartu na kojoj je označio mjesto na kojem je djevojčica zadnji put viđena te zamolio sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave policiji u Velikoj Kladuši ili najbližoj policijskoj postaji.

Kako prenosi neprofitna organizacija Are You Syrious, otac je kazao kako je Allsina majka preminula, a njih dvoje pobjegli su od rata u nadi da će u Europi pronaći sigurnost. Naveo je i da mu je hrvatska policija prilikom odvođenja razbila mobitel, što mu je bio jedini način da stupi u kontakt s ostalim imigrantima s kojima je putovao, a s kojima bi se možda mogla i dalje nalaziti njegova kći.

"Slučaj je prijavljen u MUP Velika Kladuša, a oni su informaciju proslijedili hrvatskoj graničnoj policiji, koja je, pak, obavijestila policijsku postaju Cetingrad. Čovjek je tu, nastojimo ga maknuti da nije na livadi. Ništa ne jede i užasno je depresivan i utučen. O slučaju smo izvijestili Isusovačku službu za izbjeglice, kao i UNHCR i Crveni križ.

Dijete je nestalo na području Rakovice. Ostalo je s jednom iračkom obitelji. Svi su bili iscrpljeni, gladni i dehidrirani, kad je otac pokušao naći vodu i hranu", rekao je za Novi list prevoditelj, koji radi za organizaciju pri Ujedinjenim narodima. Otac je s djetetom kontakt izgubio 12. ovog mjeseca. Bio je u pritvoru u Hrvatskoj dva, tri dana, nakon čega je deportiran.

Vezano uz ovaj slučaj poslali smo upit MUP-u te ćemo njihov odgovor objaviti po prispjeću.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene