Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed Occupy Croatia i Anonymous

Policija privela prosvjednika ispred sjedišta HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u Zagrebu privela jednu osobu tijekom prosvjeda koji su danas protiv 'privatizacije i rasprodaje hrvatskih javnih dobara' organizirali ogranci pokreta Occupy Croatia i Anonymous.

Kako se doznaje u zagrebačkoj policiji, prosvjednik je priveden zbog pružanja pasivnog i aktivnog otpora ispred sjedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma. Po policijskoj procjeni, prosvjedu se odazvalo oko 150 osoba. U prosvjednoj šetnji širim središtem grada, prosvjednici su se zadržavali ispred zgrade Hrvatske narodne banke te sjedišta SDP-a na Iblerovom trgu i HDZ-a na Trgu žrtava fašizma.

Pročitajte i ovo Crobarometar 25.03.2024. - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV HDZ se oglasio o rezultatima Crobarometra: "Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva" Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture. Okupljanje HDZ-a Butković odgovorio novinarima: "Pa šta nema pametnijeg čovjeka u Hrvatskoj?"

>> Milanović: Još koji mjesec i sve će biti gotovo

Prosvjednici su nosili parole "Dosta! Nismo za prodaju!", "Tko sije bijedu, žanje gnjev", "Hrvatsko 'investiranje': slugansko dvorenje profita", "Urbana buna" i slično te uzvikivali "Svi na ulice!" i "Zorane prodaji svoje, hrvatsko ne diraj".

Pokret Occupy Croatia je na svojoj facebook stranici objavio da "ne žele rušiti, nego graditi novo pravednije društveno uređenje". "Nažalost aktualna vlast (kao i one prije nje) nema sluha za narod, što nas dovodi do toga da se sami moramo izboriti za boljitak svih nas (nenarodna Vlada nije naša Vlada)".

Također ocjenjuju da zakon o strateškim investicijskim projektima RH "predstavlja samo posljednju fazu u provođenju nametnutoga izvlaštenja naroda, zbog trajnog osiguranja položaja samozvanih 'elita' i uz njih vezanih struktura", ističe, uz ostalo, pokret Occupy Croatia. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene