Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kršenje reda i mira

Policija privela 23 osobe zbog deložacije, među njima i 14-godišnjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deložacija kninske obitelji dogodila se nakon odluke suda koji je Dragana Miškovića okrivio zbog neplaćanja alimentacije navodnoj izvanbračnoj kćeri.

Kninska policija, postupajući po zahtjevu Općinskog suda u Kninu, danas je zbog kršenja javnog reda i mira u Policijsku postaju Knin privela 23 osobe koje su pružale otpor prilikom iseljenja obitelji Mišković iz njihove kuće zbog ovrhe, a iz udruge Živi zid tvrde da je policija djelovala nasilno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deložirana obitelj u Prečkom Interventna upala u stan, na silu iznosili aktiviste Živog zida Slika nije dostupna Privedeni živozidaši Deložirana obitelj Milanović iz Istre, vozač vučne službe odbio odvesti njihov automobil

Policijski službenici na teren izišli kako bi pružili pomoć sudskom ovršitelju pri iseljenju ovršenika, Dragana Miškovića, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske i dodali kako su pritom postupali temeljem zakona.

U priopćenju napominju kako su na mjestu događaja zatekli veći broj osoba koji su izražavali negodovanje zbog deložacije Miškovića iz obiteljske kuće, a tijekom cijelog postupanja 23 osobe su sprječavale sudskog ovršitelja u provođenju službene radnje.

Nakon što su se nazočni oglušili na upozorenje i naredbe policije da se mirno raziđu, kako bi se službena radnja mogla provesti, i nastavili su sprječavati ovrhovoditelja u postupku deložacije, policijski su službenici, zbog pružanja pasivnog otpora, uporabili najblaži oblik sredstva prisile - tjelesnu snagu, navode iz policije.

Privedene osobe su dobi od 14 do 42 godine, a većinom su iz udruge Živi zid koja u posljednje vrijeme pokušava zaustaviti deložacije diljem Hrvatske. Iako je na službenim stranicama udruge Živi zid danas navedeno kako je policija danas u Kninu djelovala nasilno, iz Policijske uprave šibensko-kninske izvještavaju kako nitko u intervenciji nije ozlijeđen, no kako je liječnička pomoć ponuđena 27-godišnjoj djevojci na njezin zahtjev, iako nije imala vidljivih ozljeda.


Deložacija obitelji Slavica odgođena za 6 mjeseci!

Policija navodi kako se nad 23 osobe provodi kriminalističko istraživanje na okolnosti prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Deložacija kninske obitelji dogodila se nakon odluke suda koji je Dragana Miškovića okrivio zbog neplaćanja alimentacije navodnoj izvanbračnoj kći, te je dosudio da se nad njegovom kućom, vinogradom i poljem izvrši ovrha. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene