Deložacija kninske obitelji dogodila se nakon odluke suda koji je Dragana Miškovića okrivio zbog neplaćanja alimentacije navodnoj izvanbračnoj kćeri.


Kninska policija, postupajući po zahtjevu Općinskog suda u Kninu, danas je zbog kršenja javnog reda i mira u Policijsku postaju Knin privela 23 osobe koje su pružale otpor prilikom iseljenja obitelji Mišković iz njihove kuće zbog ovrhe, a iz udruge Živi zid tvrde da je policija djelovala nasilno.

Vezani članci Slika nije dostupna Odgođena deložacija obitelji u Jastrebarskom: "Još jedna pobjeda" Slika nije dostupna Treći pokušaj: Iz stana deložiran umirovljeni stolar (69) iz Čakovca

Policijski službenici na teren izišli kako bi pružili pomoć sudskom ovršitelju pri iseljenju ovršenika, Dragana Miškovića, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske i dodali kako su pritom postupali temeljem zakona.

U priopćenju napominju kako su na mjestu događaja zatekli veći broj osoba koji su izražavali negodovanje zbog deložacije Miškovića iz obiteljske kuće, a tijekom cijelog postupanja 23 osobe su sprječavale sudskog ovršitelja u provođenju službene radnje.

Nakon što su se nazočni oglušili na upozorenje i naredbe policije da se mirno raziđu, kako bi se službena radnja mogla provesti, i nastavili su sprječavati ovrhovoditelja u postupku deložacije, policijski su službenici, zbog pružanja pasivnog otpora, uporabili najblaži oblik sredstva prisile - tjelesnu snagu, navode iz policije.

Privedene osobe su dobi od 14 do 42 godine, a većinom su iz udruge Živi zid koja u posljednje vrijeme pokušava zaustaviti deložacije diljem Hrvatske. Iako je na službenim stranicama udruge Živi zid danas navedeno kako je policija danas u Kninu djelovala nasilno, iz Policijske uprave šibensko-kninske izvještavaju kako nitko u intervenciji nije ozlijeđen, no kako je liječnička pomoć ponuđena 27-godišnjoj djevojci na njezin zahtjev, iako nije imala vidljivih ozljeda.


Deložacija obitelji Slavica odgođena za 6 mjeseci!

Policija navodi kako se nad 23 osobe provodi kriminalističko istraživanje na okolnosti prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Deložacija kninske obitelji dogodila se nakon odluke suda koji je Dragana Miškovića okrivio zbog neplaćanja alimentacije navodnoj izvanbračnoj kći, te je dosudio da se nad njegovom kućom, vinogradom i poljem izvrši ovrha. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook