Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deložirana obitelj u Prečkom

Interventna upala u stan, na silu iznosili aktiviste Živog zida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti Živog zida pokušali su spriječiti deložaciju u zagrebačkom naselju Prečko.

U zagrebačkom naselju Prečko deložirana je obitelji Selimović. Ispred zgrade u ulici Marijane Radev okupili su se aktivisti Živog zida i građani koji su pokušavali spriječiti deložaciju.

Pročitajte i ovo Aktivisti Živog zida na deložaciji - 2 Zatvorske kazne i drugi problemi Bivši članovi Živog zida optužuju stranku za iskrivljavanje istine o deložacijama: "Nismo znali da ljudi nisu plaćali režije i da su zapravo skvoteri..." Slika nije dostupna Strahuju od ovrhe i zatvora Aktivisti Živog zida zbog ometanja deložacija dobivaju velike kazne, a stranka im ne želi pomoći: "Izmanipulirani smo"

Među njima su bili i saborski zastupnici Ivan Pernar i Branimir Bunjac. Aktivisti u stanu pružali su otpor i pjevali "Moju Domovinu" i "Zovi, samo zovi" te su s balkona uzvikivali "Pravo na dom" i "Nema predaje".

Ispred zgrade su bila kola policije i hitne pomoći, a stigili su i vatrogasci koji su ispod zgrade postavili sigurnosni balon. Kako javlja Zagreb.info, umirovljeni branitelj prijetio je da će se baciti s balkona.

Obitelj Selimović deložirana je zbog kredita koje su izdavale RBA zadruge. Interventna policija napravila je kordon, a na mjesto događaja stigli su i pirotehničari.

Aktivisti Živog zida su postavili blokade na ulazu pa je interventna policija na silu ušla u stan. Aktivisti Živog zida sjedili su po podu dok su ih interventni policajci okružili.

"Ovo je poruka svim hrvatskim braniteljima koji misle da je Vladi stalo do njih. Gdje su sada branitelji koji su prosvjedovali u Savskoj", poručio je Ivan Pernar.

Muškarac kojeg policija treba deložirati u jednom je trenu zamolio aktiviste Živog zida da napuste stan što su oni odbili.

Pripadnici interventne policije tako su na silu iznose aktiviste Živog zida iz stana.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene