Umirovljeni stolar Vladimir Smrtić deložiran je u četvrtak iz svoga stana u Čakovcu, nakon neuspjela dva pokušaja, u listopadu prošle i u lipnju ove godine.


Policija je u srijedu ogradila zgradu u kojoj Smrtić živi, a pristup je bio omogućen samo stanarima. Glasnogovornik Policijske uprave međimurske Radovan Gačal rekao je kako policajci pružaju pomoć Općinskom sudu u Čakovcu prilikom izmještanja ovršenika iz stana.

Vezani članci Obavijest o obaveznom nošenju maske za lice Šef stožera gradića u Gorskom kotaru ukinuo maske u školama, podržao ga i eurozastupnik: "Nacionalni stožer je nestručan, maske ugrožavaju zdravlje djece" Ivan Pernar Ivan Pernar saborsku klupu zamijenio - štandom na dubrovačkoj Peskariji: "Trebao sam posao..."

"Mi postupamo po zahtjevu Općinskog suda u Čakovcu. Provodimo blokadu od sinoć, stanari mogu pristupiti svojim nekretninama, a mi ograničavamo pristup onim osobama koje bi mogle ugrožavati izvršenje ove radnje" rekao je Gačal.

Okupljeni građani i članovi Živog zida, među kojima su bili saborski zastupnici Ivan Pernar i Branimir Bunjac, mogli su samo pratiti provođenje deložacije.

Šezdesetdevetogodišnji umirovljeni stolar iz Čakovca rekao je da je 1998. godine uzeo 38.000 kuna kredita u Štedno-kreditnoj zadrugi Cekin, koja je kasnije otišla u stečaj. Zbog kamata dug je porastao na više od milijun kuna. Njegov stan ovršen je i prodan na dražbi.

Nakon iseljenja Smrtić je rekao da je od ovršiteljice tražio izuzeće svih sudaca u njegovu sporu. "Ovršiteljica se konzultirala mobitelom sa svojim pretpostavljenima nakon čega mi je rekla kako se ovrha nastavlja. O mojem zahtjevu će se naknadno raspravljati", kazao je Smrtić dodavši kako mu novi vlasnik nije želio izaći u susret i barem još 10-ak dana čuvati njegove stvari.

"Moje stvari sada idu u Zagreb, a ja se moram javiti u čakovečki Centar za socijalnu skrb koji mi mora osigurati smještaj", rekao je na kraju Smrtić novinarima.

Inače, Smrtić je podnio i zahtjev za odgodom deložacije zbog zdravstvenih razloga, ali on je odbijen. (Hina)