Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija kaže, grad je siguran

Turisti se nakon pucnjave u Dubrovniku ne osjećaju ugroženo: "Dolazim iz Baltimorea. Ovdje se osjećam sigurnije nego kod kuće"

Sara, turistkinja iz Baltimorea (Foto: Dnevnik.hr)
Sara, turistkinja iz Baltimorea (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Srđan, Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) Srđan, Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Policija u Dubrovniku nakon napada (Foto: Dnevnik.hr) Policija u Dubrovniku nakon napada (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Incident u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Incident u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +2 Paula Klaić Saulačić i Ivan Pavličević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/7 >>
Na ulazu u povijesnu jezgru Dubrovnika, u noći na četvrtak dogodila se pucnjava u kojoj je ozlijeđen 28-godišnji mladić. za napad su odgovorna dvojica muškaraca, koja su se prvo verbalno, a onda i fizički potukli s navedenim mladićem, a policija za istima još uvijek intenzivno traga. Iako policija čini sve u svojoj moći da se počinitelje locira i uhiti, ostaje otvoreno pitanje sigurnosti u jednoj od najtraženijih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

Policija je nakon pucnjave na ulazu u staru dubrovačku jezgru izvijestila kako su počinitelji napada u bijegu i da se za njima intenzivno traga. Za jednog su rekli, da je otprije poznat policiji, no i dva dana nakon tog incidenta, niti jedan od dvojice muškaraca nije lociran ili uhićen.

U samoj pucnjavi napadači su ispalili više hitaca, a žrtva napada bio je zapravo 28-godišnji taksist, iako motiv za napad nije bio posao kojim se bavi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOD DUBROVNIKA Opsadno stanje: Policajci naoružani dugim cijevima traže napadače koji su pucali u taksista

Pročitajte i ovo Zapljena droge PU dubrovačko-neretvanske (Foto: Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska) Pune ruke posla Dubrovačka policija kod čak 43 osobe pronašla kokain, speed, marihuanu, hašiš, ecstasy, tablete…  

Razgovarali smo s građanima, ali i turistima o sigurnosti u jednoj od najvažnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

Pucnjava u kojoj je ranjen 28. godišnji taksist dogodila se Srđanu ispod prozora: ''Pošto se sve dogodilo poslije ponoći, a ja hvala Bogu spavam iza ponoći nisam to čuo, ali bio sam probuđen i bio sam svjedok događaja kasnije''.

Nije zabrinut za sigurnost, ali kaže kako policije na ulicama itekako nedostaje. ''Ovo je jedan od dva glavna ulaza u Stari grad, tu je veliki klub, veliki promet ljudi, ima pijanih, ima drogiranih, ludih, svakakvih - a policije nema. Do prije dvije godine policija je tu stalno bila i bilo je puno manje problema. Prošle godine i ove godine policije nema, jednostavno nema dovoljno policajaca, nema dosta policajaca jer nema novaca, zatvoreni krug'', kaže Srđan.

Policija i dalje traga za dvojicom počinitelja. Jedan je već od prije poznat policiji. Iz Grada na ovu temu nisu htjeli davati izjave, priopćenjem poručuju kako je Dubrovnik i siguran grad: ''Nedavni incident je izolirani slučaj i nemamo potrebu na ovu temu ništa dodatno komentirati, osim dodati da je i za građane i za turiste Dubrovnik potpuno siguran, što već godinama pokazuju i statistike.''

Na dan se u Dubrovniku nalazi gotovo 25 tisuća turista, a mjesto gdje se pucnjava dogodila jedno je od najfrekventnijih.

''Vrlo se dobro osjećamo u Dubrovniku, i sigurno'', kaže Agnješka iz Poljske. ''Rekla bih da se ovdje osjećam sigurnije nego kod kuće. Dolazim iz Baltimorea, mi nažalost imamo puno slučajeva pucnjave, često to vidimo na vijestima'', rekla je Sara iz SAD-a.

Na tri milijuna turista u Dubrovniku se dogodi svega nekoliko desetaka slučajeva kad su turisti ugroženi, a najčešće su u pitanju krađe novčanika. Posljednji događaj uznemirio je grad. Svi se nadaju kako će napadači biti uhićeni čim prije.

Načelnik policije Ivan Pavličević kaže da se traga za počiniteljima: ''Prvenstveno nam je bio cilj identificirati osobe, pronaći sredstvo izvršenja, u čemu smo za sada uspjeli. Čekamo još da se pronađu osobe osumnjičene za počinjenje djela''.

Izvidi su tajni pa poznate detalje nije mogao iznijeti.

O problemu nedostatka određenog policajaca, kaže da je točno da policajaca nedostaje, ali da je gradska jezgra prioritet zbog protoka velikog broja ljudi na tom mjestu, međutim da policijske patrole ne mogu biti baš na svakom mjestu cijelo vrijeme.

 

Aktualno Oliver Stone iznenadio Putina neočekivanim pitanjem, a ruski predsjednik mu odgovorio: ''To moraš nju pitati'' Vladimir Putin i Oliver Stone (Foto: kremlin.ru) Vladimir Putin i Oliver Stone (Foto: kremlin.ru) Foto: kremlin.ru Vladimir Putin i Oliver Stone (Foto: AFP) Vladimir Putin i Oliver Stone (Foto: AFP) Foto: Afp Vladimir Putin i Oliver Stone (Foto: AFP) Vladimir Putin i Oliver Stone (Foto: AFP) Foto: Afp Vladimir Putin i Oliver Stone (Foto: AFP) Vladimir Putin i Oliver Stone (Foto: AFP) Foto: Afp Ruski predsjednik Vladimir Putin govori na konferenciji za novinare posljednjeg dana Foruma za pojas i cestu u Pekingu (Foto: AFP) Ruski predsjednik Vladimir Putin govori na konferenciji za novinare posljednjeg dana Foruma za pojas i cestu u Pekingu (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Vladimir Putin (Foto: AFP) Svijet Oliver Stone iznenadio Putina neočekivanim pitanjem, a ruski predsjednik mu odgovorio: ''To moraš nju pitati'' 1/6 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene