Policija i USKOK jutros su došli na Ekonomski fakultet u Osijeku gdje su u sklopu kriminalističkog istraživanja pregledavali dokumentaciju te priveli 39 osoba zbog prodaje i kupovine ispita.


Jutros su policija i USKOK bili na ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Vezani članci Židovi tijekom molitve, ilustracija Ultraortodoksni židovi sukobili se s policijom: Pokušali ući u sjemenište zatvoreno zbog korone Supruga policajca Supruga policajca kojeg su kolegice optužile za seksualno uznemiravanje: "Znam da definitivno nije napravio ništa kriminalno"

Dinko Cvitan, ravnatelj Uskoka potvrdio je da je uhićeno 39 osoba, od kojih je pet profesora, jedan asistent, 21 student, a ostali su posrednici. Uhićeni su zbog sumnje u koruptivne radnje, konkretno kupovanje i prodaju ispita.

'Ovo je nastavak akcije Indeks i žao mi je što uhićeni nisu ništa naučili iz nje', rekao je Cvitan. Dodaje kako se nada da će unatoč velikom broju privedenih, danas ispitati sve, a za neke će zatražiti pritvor.

>> Nove presude u slučaju Indeks 5, 11 osoba proglašeno krivima

Prodekan Branimir Marković nam je jutros potvrdio da su policijski istražitelji na Ekonomskom fakultetu, ali da se nastava odvija normalno.

Podsjetimo, na USKOK-ovoj meti zbog prodaje ispita dosad je na udaru bilo zagrebačko Sveučuilište.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook