Pokazna vježba policije
Pokazna vježba policije Foto: Hrvoje Jelavic/Matija Habljak/Igor Kralj

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska akademija u petak od 9 do 14 sati u zagrebačkoj Aveniji Gojka Šuška 1 organizira Dan otvorenih vrata.


Policija poziva građane, a posebno mlade mlađe od 28 godina koji su završili srednju školu, ako žele promijeniti zanimanje, da posjete Policijsku akademiju i saznaju kako poslati policajac/policajka.

Demo timovi Policijske škole Josipa Jovića pokazat će rukovanje vatrenim oružjem, borilačkim vještinama i primjenu policijskih ovlasti. Interventna jedinica policije pokazat će rukovanje policijskom palicom tonfom, dok će policijski službenici na motociklima izvesti vožnju spretnosti prometnih policije.

Služba za obuku vodiča i dresuru službenih pasa pokazat će rad sa službenim psima. Svoj rad će predstaviti i ostali rodovi policije.

Psi tragači - 5 I oni su spremni: "Pružaju nam na neki način jedno smirenje, sigurnost''

Natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini otvoren je do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju