I dok se u dvije godine nakon zagrebačkog potresa obnova jedva nazire, žurne službe rade na ubrzavanju reakcije u slučaju nove katastrofe. Ekipa Dnevnika Nove TV bila je na pokaznoj vježbi u slučaju novog potresa. Uz ljude, pripremaju se i psi.

Galerija Psi tragači - 1 Psi tragači - 2 Psi tragači - 3 +5 Psi tragači - 4

Uvijek spremni. U Zagrebu je održana vježba brze reakcije i spašavanja ozlijeđenih u potresu jačine 6.1 po Richteru. A vatrogascima i civilnoj zaštiti na vježbama su se pridružili i četveronožni pomagači.

Vezani članci Psi se oporavili - 19 Udomili bolesne i ozlijeđene pse, pogledajte koliko puno znači malo pažnje i ljubavi Psi u dobroj formi - 6 Poslovna ideja koja mora upaliti kod bogatih Arapa: "Moji klijenti putuju i po 180 kilometara..."

"Imamo dvanaest pasa trenutno, a na ovom terenu je devet potražnih pasa. Osigurali smo sredstva za ovu godinu da bi se ti psi mogli još bolje obučiti za pretraživanje i potragu osoba u potresu", kazao je Drago Ruga iz dobrovoljnog vatrogastva.

Sedamdesetak pripadnika Civilne zaštite, vatrogasci i Crveni križ sudjelovali su u terensko-pokaznoj vježbi potražnih pasa Zapad 22 na području nikad završene Sveučilišne bolnice u zagrebačkom naselju Blato.

"Budući da danas živimo u vremenima u kojima živimo, mislim da nam svima ovakve vježbe jako trebaju i pružaju nam na neki način jedno smirenje, jednu sigurnost", smatra pročelnica Renata Šimon.

Važnost ovih vježbi, naučili smo na teži način, ali ipak možemo spavati mirnije znajući da su službe spremne na sve uvjete rada.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju