Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na cesti čekala tri sata

Policajac odbio prevesti 100-postotnog invalida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je policija u Sunji zaustavila automobil kojim je upravljao Ivan Mikić u alkoholiziranom stanju, isključila ga je iz prometa, a njegovu suprugu, 100-postotnog invalida, koja se vozila s njim, ostavili su čekati uz cestu.

'Tko će mene odvesti kući, ja ne mogu pješke?', pitala je policajca 51-godišnja Julika Mikić, na što joj je policajac odgovorio da policija nije socijalna ustanova te da je ne može voziti, jer mora na drugi zadatak, neka zove hitnu, taksi ili nekog drugog da je preveze doma, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija PRIJEDLOG ZAKONA Jednom zanimanju raste plaća oko 50 posto, provjerite što će još poboljšati život tisućama ljudi Slika nije dostupna Sekunde prije naleta vlaka Nevjerojatna snimka iz Kalifornije: U invalidskim kolicima zapeo na pruzi, u zadnji tren ga spasila policajka

'Očajna sam, a moj muž, od PTSP-a oboljeli hrvatski branitelj, ne prestaje plakati od nemoći, nelagode i tuge zbog toga', ispričala je Julika koja živi u selu Gornja Meminska u općini Sunja sa svojim suprugom Ivom, koji je na preporuku liječnika iz Zagreba zbog PTSP-a došao živjeti na selo, baviti se poljoprivredom.

Iva Hranitelj, glasnogovornica Policijske uprave Sisačko-moslavačke rekla je kako sisačka policija nije bila ni nehumana niti arogantna u tome slučaju, te da je policajac postupao profesionalno i sukladno propisima. 'Ne žalim se ja na postupanje policije kao supruga vozača isključenog iz prometa zbog alkohola, ja se žalim kao stopostotni invalid koji ima pravo očekivati pomoć od policije kada je u nevolji' rekla je Julka Mikić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene