Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada je policija u Sunji zaustavila automobil kojim je upravljao Ivan Mikić u alkoholiziranom stanju, isključila ga je iz prometa, a njegovu suprugu, 100-postotnog invalida, koja se vozila s njim, ostavili su čekati uz cestu.


'Tko će mene odvesti kući, ja ne mogu pješke?', pitala je policajca 51-godišnja Julika Mikić, na što joj je policajac odgovorio da policija nije socijalna ustanova te da je ne može voziti, jer mora na drugi zadatak, neka zove hitnu, taksi ili nekog drugog da je preveze doma, piše Jutarnji list.

Vezani članci Stjepan Petrušić razgovara s ministricom Nadom Murganić (Dnevnik.hr) Ne može se otuširati, obući niti obavljati nuždu na WC-u: Ministrica mu obećala pomoć Slika nije dostupna Sve samo da ne plati kaznu: Vlasnik Mercedesa legao na cestu i glumio invalida

'Očajna sam, a moj muž, od PTSP-a oboljeli hrvatski branitelj, ne prestaje plakati od nemoći, nelagode i tuge zbog toga', ispričala je Julika koja živi u selu Gornja Meminska u općini Sunja sa svojim suprugom Ivom, koji je na preporuku liječnika iz Zagreba zbog PTSP-a došao živjeti na selo, baviti se poljoprivredom.

Iva Hranitelj, glasnogovornica Policijske uprave Sisačko-moslavačke rekla je kako sisačka policija nije bila ni nehumana niti arogantna u tome slučaju, te da je policajac postupao profesionalno i sukladno propisima. 'Ne žalim se ja na postupanje policije kao supruga vozača isključenog iz prometa zbog alkohola, ja se žalim kao stopostotni invalid koji ima pravo očekivati pomoć od policije kada je u nevolji' rekla je Julka Mikić.