Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pot teretom optužnice

Polančec viđen kako 'mafijaški' u USKOK-u daje novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Polančec je ovog tjedna viđen kako na stol u prostorijama USKOK-a stavlja gomilu novca smotanog u snopiće. Njegov odvjetnik Ante Nobilo nam je potvrdio da se to uistinu dogodilo.

'Izgledalo je stvarno mafijaški. Polančec je radio kupiće po deset tisuća kuna. Naime, radi se o tome da smo morali uzeti spis USKOk-a koji se naplaćuje tri kune po stranici. To je stvarno abnormalno skupo. Tako je Polančec morao za dio koji smo uzeli izbrojati 59.700 kuna. Za cijeli spis bi morali dati 120 tisuća kuna', rekao je za Dnevnik.hr Anto Nobilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Širi se poput epidemije Živi mrtvaci hodaju ulicama: Ubojita droga pretvorila ih je u zombije Slika nije dostupna Optužnica u slučaju Spice Polančecov odvjetnik: Uskok nije dokazao ni jednu tvrdnju

>> Četiri i pol godine nitko nije znao što Polančec radi?

Polančecov branitelj nam je rekao da se Polančec dogovorio sa ostalim okrivljenicima u aferi Spice da kupe jedan spis koji će sami umnožiti te su zajedno skupili potrebne novce. Podsjećamo da je Polančecu imovina blokirana.

Polančeca i menadžere tereti se da su organizirali zločinačku organizaciju koja je Podravci nanijela oko 410 milijuna kuna štete. Golemi spis sveden je na 358 stranica optužnice, a ispitano je 120 svjedoka. Sud će tražiti okrivljenike da se očituju o optužnici, a branitelji se žale na prekratko vrijeme.

Maksimalna kazna zatvora koja ih može sustići za aferu Podravka jest 15 godina. Najveća optužnica do sada nalazi se u tri kutije papira.

Nobilo nam je rekao da su sada u nemogućoj situaciju jer imaju rok od osam dana da odgovore na optužnicu što će biti iznimno teško s obzirom da spis ima 40.000 stranica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene