Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bugarin Rumen Sadovski uhićen je u Sofiji kada je na bankomatu kloniranom bankovnom karticom pokušao podići novac. On je dio bande odgovorne za prijevaru oko 600 Šibenčana kojima je krivotvoreći njihove kartice oteo više od 2 milijuna kuna. Hrvatska i Bugarska policija sada zajedno rade na slučaju.


Hrvatski MUP potvrdio je da je od bugarskih vlasti dobio informaciju da je u Sofiji uhićen 41-godišnji Bugarin koji bi mogao biti povezan s prijevarom s bankovnim karticama
i pljačkom više od dva milijuna kuna od 600-tinjak klijenata Jadranske banke u Šibeniku.

Vezani članci Bolnica u Italiji, ilustracija 15 godina nije dolazio na posao, primio više od pola milijuna eura plaće: Ostali nisu ni primijetili da ga nema Eksplozija bankomata, ilustracija U posljednje dvije godine lopovi su raznijeli i opljačkali više od 70 bankomata. No njihovo dizanje u zrak pljačkašima se više neće isplatiti

- Stupili smo u kontakt s bugarskim kolegama irazmjenjujemo sve informacije o tom kaznenom djelu koje je otkrivenu u Šibeniku, izjavila je Hini zamjenica glasnogovornika hrvatskog MUP-a Emina Lišić. 

O ostalim pojedinostima policijske istrage i međunarodne
suradnje s bugarskom policijom nije željela govoriti.

Jadranska banka jučer je potvrdila da je s računa njezinih klijenata u proteklih dana podignuto više od dva milijuna kuna. 

Naime, na bankomatu te banke na Trgu kralja Držislava u središtu Šibenika postavljena je mini kamera i čitač magnetnog koda bankovnih katrica, uz pomoć kojih su izrađivane lažne bankovne kartice. 

Novac je lažnim karticama podizan na bankomatima u Bugarskoj i Italiji.

Hrvatski mediji danas su objavili da je u nedjelju u Sofiji uhićen Rumen Sadovski zvani Divljak (41) koji je zbog prijevara na bankomatima već robija. Uhvaćen je navodno s torbom punom novaca i bankovnih kartica, a mediji navode da ga bugarska policija smatra jednim od organizatora kopiranja bankovnih kartica dobro organizirane skupine

Uprava Jadranske banke izvijestila je da opljačkane klijente neće teretiti za nastali minus na računu te da će im podmiriti troškove izrade novih kartica.

Hrvatska udruga banaka (HUB) danas je upozorila na potrebu samozaštite prilikom korištenja kartica, što se prije svega odnosi na PIN broj bez kojega je, kako tvrde, mogućnost zlouporabe kartice zanemariva.

Preporučuje se da građani obavezno prilikom unosa PIn broja zaklone tipkovnicu rukom.