Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru zatražilo je pritvor i podnijelo istražni zahtjev protiv 33-godišnjeg bjelovarskog policajca Daniela Fištrovića zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede 22-godišnjaku uslijed čega je mladić pao u komu i umro.


Postoji osnovana sumnja da je policijski službenik Interventne jedinice PU bjelovarsko-bilogorske 23. prosinca 2007. u 1,50 sati nakon što je u prometu zaustavio automobil u kojem su se nalazila trojica mladića, te nakon što su svi izašli iz vozila, prišao putniku Josipu Matiću koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola, te ga, u namjeri da ga teško tjelesno ozlijedi, snažno udario zatvorenom šakom u glavu.

Vezani članci Nizozemska policija, ilustracija Policija objavila: Dojava o podmetnutoj bombi u nizozemskom parlamentu bila je lažna Požar kod Bjelovara - 3 U požaru kod Bjelovara izgorjela obiteljska kuća, pretpostavlja se da je izbio zbog neispravnog dimnjaka

Matić je pri padu udario u otvorena vrata osobnog automobila, a potom na asfaltnu podlogu zadobivši prijelom lijeve sljepoočne kosti (uslijed čega je došlo do krvarenja iz lijevog uha, edema mozga i kome) i zbog tih je ozljeda 30. prosinca 2007. preminuo u KBC-u Rebro u Zagrebu.

U istražnom je zahtjevu protiv osumnjičenika predloženo određivanje pritvora.

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru također napominje da je početkom prosinca 2007. zaprimilo kaznenu prijavu protiv istog policajca te ju sredinom prosinca odbacilo jer nije bilo osnovane sumnje da je zajedno sa još trojicom prijavljenika počinio kazneno djelo na štetu 41-godišnjaka.

Postupajući po drugoj kaznenoj prijavi protiv istog osumnjičenika, zaprimljenoj krajem studenog 2007., Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru zatražilo je provođenje izvida po prispijeću kojih će protiv 33-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog zbog kaznenih djela počinjenih na štetu jednog 17-godišnjeg maloljetnika.

Sindikat policije obratio se danas novinarima u vezi s navedenim slučajem. Istaknuto je kako zbog velike hajke na policijske službenike, policajci ne mogu bez straha obavljati svoju dužnost.

'Ova pres konferencija nije sazvana da bi opravdali postupak našeg policijskog djelatnika koji je prijavljen sudu. Na sudu je da utvrdi sve okolnosti i donese pravičnu presudu', kazao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije.