Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pojačava se kontrola na poluautocesti Rijeka-Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava Primorsko-goranska znatno će pojačati kontrolu prometa na poluautocesti Rijeka-Zagreb zbog zabrinjavajućeg porasta smrtnih slučajeva na toj prometnici, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u PU.

Boris Skeledžić, zadužen za prometnu preventivu kazao je da će sve raspoložive policijske snage PU do kraja sezone biti uključene u kontrolu prometa poluatoceste.

Pročitajte i ovo Policija Lice s tjeralice Tijekom rutinske kontrole policija zaustavila muškarca kojeg traži njemačka policija Ilustracija Kako je to moguće Neviđen skandal na aerodromu u Podgorici! Unijela dvije plinske boce u avion i onda prišla pilotu

Uvest će se opsežniji rad policijskih automobila presretača te auto ophodnja u označenim policijskim automobilima kao i onim bez policijskih oznaka.

Posebna pažnja posvetit će se kontroli pretjecanja te općenito
skretanja u traku namijenjenu kretanju iz suprotnog smjera, s obzirom da je utvrđeno da su te dvije aktivnosti prevladavajući uzroci smrtnih slučajeva i teških prometnih nesreća, rekao je Skeledžić.

Po iznijetim podacima, u prvih sedam mjeseci ove godine na
prometnicama Primorsko-goranske županije poginule su 33 osobe, od kojih na poluautocesti 12. Prošle godine je u istom razdoblju bilo ukupno 23 poginulih osoba.

Tijekom srpnja na cestama u županiji smrtno je stradalo sedam osoba, među kojima čak pet na poluautocesti.

Ukupan broj prometnih nesreća u županiji u prvih sedam mjeseci, 2767, neznatno je manji nego lani, ali je ozlijeđenih osoba bilo 2,5 posto manje no u sedam mjeseci 2006.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene