Fotoreporter Hine Damir Senčar definitivni je pobjednik ovogodišnjeg natječaja 'Hrvatska novinska fotografija' sa tri osvojene nagrade.


Autor 'Fotografije godine' je Damir Senčar iz agencije Hina. Događaju su prisustvovale brojne osobe iz svijeta medija, kulture i politike, koje su došle dati podršku profesionalnoj novinskoj fotografiji. Predsjednik Zbora fotoreportera Hrvatske Igor Nobilo otvorio je svečanost riječima: 'Svake godine iznova promoviramo fotoreportersku struku, izvrsnost u radu i kreativnost u službi prenošenja vijesti'. Gradonačelnik Milan Bandić uručio je nagradu 'Pavao Cajzek' u kategoriji Svakodnevni život, a gospođa Zrinka Vrabec Mojzeš, savjetnica Predsjednika za društvene djelatnosti, nagradu Fotografije godine.

Vezani članci Mama i sin Kune se da mu je mama, a svi misle da mu je mlađa sestra Slika nije dostupna Jesu li ljudi nekad brže starjeli? Na Twitteru se odvija zanimljiva diskusija, što se vama čini?

Osim nagrade za fotografiju godine, Damir Senčar je osvojio još dva prva mjesta i to u kategorijama 'Događaj' i 'Reportaža'.

1. mjesto u kategoriji 'Kultura i umjetnost' osvojila je Maja Prgomet sa svojom fotografijom Jelene Rozge na koncertu u Spaladium areni.

U kategoriji portret pobijedio je Željko Hladika s portretom američkog vojnika na slunjskom poligonu Eugen Kvaternik.

Prvo mjesto u kategoriji 'Priroda i okoliš' osvojio je Stipe Surać koji je inspiraciju našao u galebovima klaukavcima na smetlištu u Zadru.

Pobjednik u kategoriji 'Sport' je Božo Vukičević sa fotografijom svjetska i hrvatska rekorderka u ronjenju na dah Lidija Lijić na treningu.

Prvo mjesto u kategoriji 'Svakodnevni život' osvojio je Darko Mihalić sa fotografijom bivšeg ministra Petra Čobankovića u društvu krave Šarulje.

Sve fotografije koje su ušle u uži izbor natječaja pogledajte OVDJE.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju