Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatska novinska fotografija'

Pogledajte najbolje fotografije 2011. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotoreporter Hine Damir Senčar definitivni je pobjednik ovogodišnjeg natječaja 'Hrvatska novinska fotografija' sa tri osvojene nagrade.

Autor 'Fotografije godine' je Damir Senčar iz agencije Hina. Događaju su prisustvovale brojne osobe iz svijeta medija, kulture i politike, koje su došle dati podršku profesionalnoj novinskoj fotografiji. Predsjednik Zbora fotoreportera Hrvatske Igor Nobilo otvorio je svečanost riječima: 'Svake godine iznova promoviramo fotoreportersku struku, izvrsnost u radu i kreativnost u službi prenošenja vijesti'. Gradonačelnik Milan Bandić uručio je nagradu 'Pavao Cajzek' u kategoriji Svakodnevni život, a gospođa Zrinka Vrabec Mojzeš, savjetnica Predsjednika za društvene djelatnosti, nagradu Fotografije godine.

Pročitajte i ovo Jelena Veljača (Foto: Dnevnik.hr) način da ju se diskreditira Ženska soba: Jelena Veljača nije diskriminirala Leticu temeljem godina Teški poslovi bili su razlog ranijeg umiranja muškaraca (Foto; AFP) Dobre vijesti Kada će muškarci u prosjeku živjeti jednako dugo kao i pripadnice ljepšeg spola? Odgovor je – 2023.!

Osim nagrade za fotografiju godine, Damir Senčar je osvojio još dva prva mjesta i to u kategorijama 'Događaj' i 'Reportaža'.

1. mjesto u kategoriji 'Kultura i umjetnost' osvojila je Maja Prgomet sa svojom fotografijom Jelene Rozge na koncertu u Spaladium areni.

U kategoriji portret pobijedio je Željko Hladika s portretom američkog vojnika na slunjskom poligonu Eugen Kvaternik.

Prvo mjesto u kategoriji 'Priroda i okoliš' osvojio je Stipe Surać koji je inspiraciju našao u galebovima klaukavcima na smetlištu u Zadru.

Pobjednik u kategoriji 'Sport' je Božo Vukičević sa fotografijom svjetska i hrvatska rekorderka u ronjenju na dah Lidija Lijić na treningu.

Prvo mjesto u kategoriji 'Svakodnevni život' osvojio je Darko Mihalić sa fotografijom bivšeg ministra Petra Čobankovića u društvu krave Šarulje.

Sve fotografije koje su ušle u uži izbor natječaja pogledajte OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene