Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvati su prometno nekulturni, pokazalo je HAK-ovo istraživanje.


Crveno na semaforima ne znači mnogo ni vozačima ni pješacima. 75 posto vozača juri da prije pješaka prijeđe zebru, 60 posto pješaka trči između traka najprometnijih cesta, a biciklističke prekršaje nisu ni brojali.

Vezani članci Pelješki most - 2 Dva dana dijeli nas od spajanja Pelješkog mosta, a punom se parom radi i na drugim velikim prometnim projektima u Hrvatskoj Prometna nesreća na autocesti A3 - 2 Ravnica na kojoj su poginuli Lambaša i Proeski: Cesta na kojoj je u nedjelju život izgubilo 10 osoba za mnoge je već bila kobna

Ukupan broj prekršaja u prometu, prema statistici MUP-a za prvih pet mjeseci, koji za posljedicu nisu imali prometnu nesreću, smanjio se 3,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Čitajući detaljnije, podaci bude optimizam. Broj sankcioniranih prolazaka kroz crveno svjetlo na semaforu smanjio se 12,7 posto, no i dalje je 2.907 vozača igralo 'ruski rulet' riskirajući ne samo svoj život, nego i život onih koji se, igrom sudbine ili kako već, zateknu na istom raskršću u isto vrijeme.

>> Što mislite o sebi i drugim vozačima u prometu?

Da bi se prometna kultura promijenila treba počet od najranije dobi. U autoškoli je očito već kasno.

U samo sat vremena naša je ekipa snimila sav prometni nered, a možete ga pogledati u priloženom videu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.