Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliži se 20. obljetnica

PODIJELITE S NAMA SVOJE USPOMENE Gdje ste bili u vrijeme najveće pobjede hrvatske vojske?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manje od dva tjedna ostalo je do proslave Oluje. Prošlo je gotovo 20 godina od oslobođenja Knina.

Sjećate li se vi događanja iz 1995. godine? Gdje ste bili u tim trenucima? Svoje priče, uspomene i fotografije iz tog razdoblja podijelite s nama na moj.report@novatv.hr kako bi se zajedno prisjetili velikog dana u hrvatskoj povijesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završno uvježbavanje OVAKO ĆE TO IZGLEDATI Pogledajte svu silu vojnika i tenkova - 'Jako smo 'nabrijani'' Slika nije dostupna 20. obljetnica Oluje Ovuda će prolaziti svečani mimohod u Zagrebu

Nešto više od dva tjedna dijeli nas od 20. godišnjice Oluje.

Taj dan slavit će se najveća pobjeda hrvatske vojske, u koju se te 1995. godine krenulo u zoru 04. kolovoza. 630 kilometara duga bojišnica protezala se od Jasenovca do Dinare, a iz 30 pravaca krenulo je dvjestotinjak tisuća vojnika. Drugo jutro, 5. kolovoza, bili su u Kninu.

Podizanje zastave na kninskoj tvrđavi označilo je, kako je rekao tadašnji predsjednik Franjo Tuđman, dovršenje djela uspostave slobodne i nezavisne hrvatske države.

U Oluji je život za domovinu dalo 196 vojnika. Ranjeno ih je 1100, a 15 ih se smatra nestalima.

PROSLAVA OLUJE 'Svi imaju različita mišljenja, različite vizije, ali to treba posložiti da se proslava obilježi dostojanstveno'

Povodom 20. obljetnice akcije na zagrebačkim ulicama će se 4. kolovoza održati vojni mimohod 'u kojem će pored pripadnika Oružanih snaga sudjelovati sve povijesne postrojbe, branitelji, pripadnici specijalne, interventne i temeljne policije, vatrogasci, civilna zaštita, DUZS, Gorska služba traganja i spašavanja i sve službe koje sudjeluju zajedno s nama u onim trenucima kada mi dajemo i pomažemo građanima kada su u nevolji', rekao je ranije brigadni general Ivan Jurić koji će upravljati mimohodom.

5. kolovoza slavit će se u Kninu, a hrabri branitelji koji su ga oslobodili 1995. godine ostat će zapamćeni kao heroji.

Sjećate li se vi događanja iz 1995. godine? Gdje ste bili u tim trenucima? Svoje priče, uspomene i fotografije iz tog razdoblja podijelite s nama na moj.report@novatv.hr kako bi se zajedno prisjetili velikog dana u hrvatskoj povijesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene