Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv Vladimira Šišljagića, župana osječko-baranjske županije podignuta je optužnica zbog zlouporabe položaja ovlasti.


USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana među kojima i župan osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić.

Vezani članci Hashim Tachi (Foto: Pixell) Haški sud potvrdio optužnicu protiv kosovskog predsjednika Tachija, on dao ostavku: "Ponosan sam na odgovornost koju sam nosio" Sud: Preokret u slučaju Anite Nosić - 4 Sud poništio odluku kojom je HDZ-ova načelnica Anita Nosić izgubila mandat: "Očekujem da će ju Općina vratiti na mjesto načelnice"

Sumnjiči ga se da je zajedno s pročelnikom Agencije za razvoj i Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Županije, Martina Marolina tijekom 2011. i 2012. godine pribavio nepripadnu imovinsku korist od ukupno 122.000 kuna, za koji iznos je oštećena Osječko-baranjska županija.

Donosimo pregled državnih čelnika koji su prekršili zakon

'U više navrata tijekom 2011. i 2012. godine, u Osijeku, zajedno i sukladno dogovoru, u namjeri da sebi pribave nepripadnu imovinsku korist, sami ili posredstvom III. okr., od vlasnika trgovačkih društava kojima će biti isplaćena financijska pomoć iz proračuna Županije tražili da im zauzvrat predaju do 80 posto isplaćenog iznosa', stoji na stranicama USKOK-a.

Šišljagić i Marolin su, prema optužnici, nakon što su donesena rješenja o odobrenju bespovratne financijske pomoći i obavljene uplate, osobno ili posredstvom treće okrivljene osobe, od odgovornih osoba trgovačkih društava u više navrata preuzeli veći dio isplaćenih iznosa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook