Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plaćanje za zastaru

Podignuta optužnica protiv suca iz Petrinje zbog primanja mita od 1000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podignuta je optužnica protiv suca iz Petrinje kojeg se sumnjiči da je od prometnog prekršitelja primio 7500 kuna mita kako bi njegov slučaj doveo u zastaru.

USKOK je podigao optužnicu protiv S. B. (1957.), suca iz Petrinje zbog počinjenja kaznenog djela primanja mita.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu USKOK Radio u Sisku i Zagrebu Muljali novcem stečajnih dužnika: USKOK podigao optužnicu protiv suca i stečajnih upravitelja

Suca se sumnjiči da je od prometnog prekršitelja primio 7500 kuna mita kako bi njegov slučaj doveo u zastaru.

"Optužnicom se okrivljeniku, kao sucu Prekršajnog suda u Sisku, Stalna služba u Petrinji, stavlja na teret da je, nakon što je zaprimio prekršajni predmet protiv jednog okrivljenika zbog počinjenja dva prekršaja u prometu za koje je propisana novčana kazna od 5.000,00 do 15.000,00 kuna, tijekom studenoga 2016. godine, od počinitelja prekršaja zatražio da mu 25. studenoga 2016. u njegov ured donese 1000 eura kako zauzvrat u predmetu protiv njega ne bi poduzimao službene radnje sve do nastupa zastare prekršajnog progona, a ako ne pristane na njegov zahtjev provest će prekršajni postupak i osuditi ga na novčanu kaznu u maksimalno zakonom određenom iznosu od 15.000,00 kuna. Počinitelj prekršaja pristao je na zahtjev okrivljenika te mu je 25. studenoga 2016. predao 7200,00 kuna", navodi se u priopćenju USKOK-a.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene