458395
458395
458395
458395
458395

PLAĆANJE ZA ZASTARU Sudac uhićen u primanju mita od tisuću eura

  • , 25.11.2016., 19:58
  • Autor:
  • komentara

Uskok je pokrenuo istragu protiv 59-godišnjeg petrinjskog prekršajnog suca, osumnjičenog da je od prometnog prekršitelja primio 7.500 kuna mita kako bi njegov slučaj doveo u zastaru.

 
 
 
 
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Sudac je uhićen u petak prilikom primopredaje novca, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici, ističući da je istraga zbog primanja mita pokrenuta na temelju kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Tužiteljstvo sumnja da je sudac petrinjske službe Prekršajnog suda u Sisku mito zatražio nakon što je do njega došao 'slučaj' počinjenja dva prekršaja u prometu za koje je propisana novčana kazna od 5.000 do 15.000 kuna.

Sudac je od prekršitelja zatražio da mu tisuću eura mita 25. studenoga donese u njegov ured kako protiv njega "ne bi poduzimao službene radnje sve do nastupa zastare prekršajnog progona", zaprijetivši mu da će ga u suprotnom osuditi na maksimalnu kaznu od 15.000 kuna.

"Počinitelj prekršaja je pristao predati traženi iznos te je 25. studenoga 2016. predao 7.500 kuna okrivljeniku, koji je uhićen prilikom primopredaje novca", izvijestio je Uskok.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se