Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je dvije godine zatvora za muškarca (43) sa šireg splitskog područja. Protiv njega je naime podignuta optužnica zbog nasilja u obitelji, zlostavljanja djece i ilegalnog posjedovanja oružja.


Radi se o dosad neosuđivanom profesionalnom vozaču kojeg se tereti da je osam godina, od početka 2010. godine do 22. ožujka 2018. godine, zlostavljao suprugu, danas 18-godišnju kćer, te sinove od 10 i 15 godina, piše Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Jadrolinijin brod (Foto: Jadrolinija) Putnike iz Italije sutra će u splitskoj luci dočekati sanitarni inspektor i policija Obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Puklavec) Stravičan slučaj u okolici Varaždina: Muškarac dva puta pokušao ubiti suprugu i maloljetnu kćer

Prema optužnici, muškarac je, između ostalog, suprugu za vrijeme zlostavljanja vrijeđao govoreći joj da je "krava, kurva, štraca" te joj prijetio da će je ubiti i zaklati, čupao je, šamarao.

Isto što i majci, prema optužnici, više je puta radio i kćeri, dok je sinove vrijeđao govoreći im da su debili, glupani, pederi, da će propasti. Osim toga, šamarao ih je i gurao o zid.

Kada je u ožujku ove godine htio isključiti televizor iz struje, supruga mu to nije dopustila, nakon čega ju je počeo naguravati. Kći je pokušala zaštititi majku, nakon čega je i nju htio udariti.

To mu nije dopustila majka, koja je, prema optužnici, stala između njih i "tako ublažila udarac". Zaprijetila mu je i da će pozvati policiju, nakon čega je nasilnik rekao da će ih pobiti.

Kako piše Slobodna Dalmacija, zatim je otišao iz kuće i vratio se s dvije puške te nastavio vrijeđati članove svoje obitelji.

Policija je kod 43-godišnjaka pronašla 143 komada puščanog streljiva cal. 7.9 vojnog podrijetla i pušku marke "Crvena zastava".

On negira ono za što ga se tereti i kaže da je sve preuveličano. Tvrdi da su imali zategnutih situacija, a priznao je i da je vrijeđao kćer, ali kaže da je nikada ni nju ni nikoga drugog nije ozlijedio.