Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje na kraju ožujka

Ukupno 325.254 građana: Pogledajte u kojoj je županiji najveći, a u kojoj najmanji udio blokiranih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema podacima Financijske agencije (Fina), na kraju ožujka ove godine u blokadi su bila 325.254 građana. Dug građana iz osnova iznosio je 43,37 milijardi kuna.

Krajem prošle godine u blokadi su pak bila 319.752 građana, dok je dug iznosio 42,76 milijardi kuna, priopćila je Fina.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac Freedom House Hrvatska je slobodna zemlja, ali nas muči korupcija, diskriminacija, krajnje desne skupine... Trezorski zapisi - 1 Sigurna zarada Stiže nova tranša trezorskih zapisa - posudite državi novac i zaradite: "Kamata je atraktivna"

Analiza je pokazala i da je na zadnji dan ožujka u apsolutnom broju najviše dužnika i jednako tako najveći iznos njihova duga u Gradu Zagrebu.

"U odnosu na ukupan broj stanovnika županije, najviše je blokiranih građana u Koprivničko-križevačkoj (9,4 %) i Sisačko-moslavačkoj županiji (9,3 %). U odnosu na broj radno sposobnog stanovništva, najviše je blokiranih građana također u Koprivničko-križevačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji (14,1 %), a prema istom kriteriju slijede Bjelovarsko-bilogorska (13,1 %), Virovitičko-podravska (13,0 %), Osječko-baranjska (12,3 %) te Zagrebačka i Brodsko-posavska županija (12,0 %). Najmanji je udio blokiranih građana u broju radno sposobnog stanovništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (8,6 %)", stoji u priopćenju Fine.

Kada je u pitanju prosječan iznos duga, najviše su blokirani građani Čakovca, čiji prosječan dug iznosi 367 tisuća kuna. Slijede građani Benkovca s dugom od 354 tisuće kuna, Samobora s dugom od 251 tisuću, Svete Nedelje s dugom od 241 tisuću, Velike Gorice s dugom od 212 tisuća, Varaždina s dugom od 205 tisuća te Zagreba s dugom od 201 tisuću kuna, dok su blokirani građani u preostalih 18 gradova s rang-liste gradova s najvećim iznosom blokade, u prosjeku dužni od 88 tisuća kuna (blokirani građani Siska) do 184 tisuće kuna (blokirani građani Svetog Ivana Zeline), priopćila je Fina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene