Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ mora ostaviti u sigurnim rukama

Počinje li Sanaderova era na Pantovčaku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanader umjesto Mesića? Je li moguće da premijer uskoči u predsjedničku utrku koja počinje koncem godine? Iako se još ne izjašnjava, HDZ pa i koalicijski partneri pružaju mu potporu. Pitanje je samo kome bi ostavio HDZ.

'Tako mi bog pomogao', riječi su koje će za 39 tjedana po 4. put izgovoriti novi predsjednik. I počet će nova era. Može li to biti Sanaderova era na Pantovčaku? On i suradnici tvrde da odluka nije donesena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivo Sanader izjavio Sanader: Mesić samo priča viceve i laži; Mesić: Pozdravite Sanadera Slika nije dostupna O mogućim nasljednicima Mesić: I Sanadera mogu zamisliti kao predsjednika

Lokalni izbori koji nisu bili katastrofa za HDZ pa su i Sanaderu vratili samopouzdanje. No do izbora se svašta može dogoditi. Stanje sada neće biti isto kao u rujnu što znaći da će se kalkurirati u odnosu na put prema EU i stanja u zemlji. HDZ pa i Sanader čini se imaju samo jedan problem, a to je kome u slučaju predsjedničke utrke predati stranku.
Ako se i odluči na utrku, vladajući znaju što žele.

Utakmica je tek počela

Josip Friščić svjestan je da će se i na predsjedničkim izborima birati između lijevog i desnog bloka i već je odabrao stranu. 'Nismo da idemo na izbore po načelu da sudjelujemo već da imao svog Kandidata za pobjedu', rekao je Friščić. Sanader HDZ-ovce ne mora uvjeravati. Tu ima veliku potpru, no HSS-ova potpora je manja, baš kao i kod ostalih birača. Tamo je Mesić najviše dobio na izborima. Ivo Josipović čeka  da stranka još odluči i on je za utrku spreman. Tvrdi da ima prednost. Može li u blokovskom sukobu Ive i Ive, ako do njega dođe, neovisni kandidat, primjerice Vidošević, postati predsjednik. Utakmica je tek počela, a godina je duga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene