Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počeo štrajk u petrinjskom ''Slavijatransu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 70 posto, od 150-ak zaposlenih, u autoprijevozničkom poduzeću "Slavijatrans" Petrinja jutros u 7 sati započelo je opći štrajk zbog neisplate dvije zaostale, a dospjele plaće za travanj i svibanj.

Štrajk će, po riječima Klausa, koji predstavlja obje sindikalne
podružnice, trajati do ispunjenja uvjeta.

Pročitajte i ovo Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“ Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca"

Zbog štrajka znatno je reduciran autobusni vozni red, izjavio je Klaus, navevši da je privremeno, do prekida štrajka, obustavljeno preko 50 posto linija, tako da je broj polazaka prema Sisku i obratno od Siska prema Petrinji, smanjen na nekoliko polazaka, i u to vrijeme kada radnici idu na posao ili se vraćaju s posla.

Održavaju se i autobusne linije u vrijeme polazaka na posao i
povrataka s posla prema Zagrebu i ostalim mjestima Banovine, kako putnici ne bi ostali prikraćeni za prijevoz. Također, obavljaju se i ranije ugovoreni i rokovima vezani poslovi prijevoza tereta u domaćem i inozemnom teretnom prometu.

Štrajkaški odbor ispričao se putnicima zbog smanjenja linija u
putničkom prometu, te ih zamolio za razumijevanje, poručivši da su se za štrajk odlučili jer na drugi način nisu mogli izboriti svoje pravo na zarađene, a neisplaćene plaće za travanj i svibanj.

Predstavnik Štrajkaškog odbora Klaus izvijestio je da s
predsjednikom Uprave i većinskim vlasnikom Miljenkom Stuhneom nisu mogli postići dogovor za isplatu preostale dvije neisplaćene plaće, a nisu mogli prihvatiti njegov prijedlog "da se neisplata dviju plaća pokrije solidarnim radom za očuvanje tvrtke".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene