Brojne su se obitelji uputile prema omiljenim skijalištima. Hrvati najradije biraju Italiju, Austriju i Sloveniju, a ondje su rado viđeni gosti. Svake godine na skijanje odlazi sve više Hrvata.

Galerija


Od ranog jutra na granicama su bile gužve. Ljubitelji skijanja krenuli su na svoje destinacije. Na Bregani se čekalo i do sat vremena. Nakon duge vožnje, skijaški tjedan može početi.

Vezani članci Skijanje Suluda snimka skijaša oduševila gledatelje jer je odlična doza adrenalina za početak tjedna Slika nije dostupna Skijališta spremna za sezonu čekaju snijeg

Većina ljudi zbog školskih praznika na skijanje ide početkom siječnja. Iako na stazama Kranjske gore ima onih koji su prvi put stali na skije, sa skijalištem su zadovoljni i stariji skijaši.

Počeo udarni skijaški tjedan (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Počeo udarni skijaški tjedan (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

A s Hrvatima su ondje zadovoljni domaćini. Ugostitelji zadovoljno trljaju ruke jer su im svi kapaciteti popunjeni.

"Imamo puno udarnih vikenda, a ovaj je baš onaj hrvatski. Dvije trećine gostiju je iz Hrvatske i naravno se tome radujemo", rekao je ugostitelj Fedja Pobegajlo.

Prosječna cijena ponude iznosi 3.000 kuna

Osim Slovenije, omiljene destinacije Hrvatima su Italija, Austrija te Francuska. Iz Turističke agencije kažu kako su aranžmani gotovo rasprodani, a ponude u zadnji čas prodaju se u nekoliko minuta. Prosječna cijena iznosi 3.000 kuna.

"Tjedan nakon je odličan izbor za one koji nisu vezani za školske praznike jer cijene još dodatno padaju tako da može se naći pokoji aranžman za one neodlučnije", rekla je Nikolina Frklić iz Turističke agencije.

A sezona skijanja, i nakon udarnog tjedna, traje sve do proljeća.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Počeo udarni skijaški tjedan (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Počeo udarni skijaški tjedan (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr