Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri tjedna odmora

Počeli su zimski praznici: Evo kako ih provesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barem nakratko, školarci se mogu ostaviti učenja. Počeli su zimski praznici. Polugodište bez zaključivanja ocjena nekima je izazvalo stres, no unatoč tome, planovi za 3 tjedna praznika su tu. Oni neodlučni besplatno mogu naučiti svirati bubnjeve, pjevati, glumiti ili pak izraditi kreativan dar za svoje najbliže.

Za ovu godinu zazvonilo je posljednji put. Jednima zvono stresa, drugima olakšanja, ovaj put u imeniku izostaje zaključna ocjena. 'Sigurno bi bio bolji osjećaj da smo dobili ocjenu na polugodištu, to bi nam pomoglo na kraju godine', kaže učenica Nikolina. 'Da se riješim stresa prije Božića, skijanja i zimskih radosti pa bih prije da mi se ne zaključuju ocjene nego zaključuju', iskren je Fran.

Pročitajte i ovo Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti Ljudi u kafiću Praznici ANKETA Ovo su neradni dani u 2024., znalci će ponovno imati mnogo prilika za spajanje: Ali ima i jedna loša vijest

Prazna kućica u imeniku splitskim je srednjoškolcima povećala stres. 'Tko će to sve ispraviti u drugom polugodištu', kaže Danijela. S dozom stresa ili bez nje, planovi za praznike su napravljeni. 'Ići ću s prijateljima na skijanje u Sarajevo, a poslije toga smo se dogovarali da prespavamo jedan kod drugoga i igramo igrice', kaže Tomislav. 'Bit ću s prijateljima, ići van na klizanje svaki vikend', kaže Martina.

>> Ova škola zna kako iskoristiti sate praktične nastave!

Za one bez plana, koji će snijeg čekati u Hrvatskoj, tu su besplatne radionice, od dramskih do glazbenih. 'Nauče osnove sviranja gitare, bubnjeva, vještine kako pjevati. Tako će zanimljivo provesti praznike, veseliti se, jer muzika mora biti veselje', kaže Ladislav Račić, iz Učilišta za popularnu i jazz glazbu.

Zabava i kreativnost uz bojice, kolaž, ljepilo nude se i u gradskim kulturnim centrima. 'Družimo se u izradi čarobnog zimskog vrta, koji će svako dijete posebno osmisliti, dovesti vile, patuljke', kaže Kristina Radoševič, iz Centra za kulturu Trešnjevka. Tri tjedna zimskih praznika svakako će biti ispunjena, nekima uz vile i patuljke, nekima uz knjige i ispravljanje ocjena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene