Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zagrebačkom Kvaternikovu trgu danas je započela izgradnja troetažne podzemne garaže, zbog čega će idućih godinu dana biti obustavljen promet tim trgom i uspostavljena privremena regulacija prometa.


Garaža na tri podzemne etaže, imat će ukupno 353 parkirna mjesta, a njih 20 bit će rezervirano za osobe s invaliditetom. 

Vezani članci Provjereno: Crkva koju je izgradio Husein Smajić Musliman na svojoj zemlji izgradio crkvu i očitao bukvicu političarima: "Nije grijeh graditi. Grijeh je rušiti" Slika nije dostupna Sudar automobila i tramvaja, dvije osobe ozlijeđene

Garaža će imati i najsuvremeniji sustav automatske naplate, protupožarni i vatrodojavni sustav, sustav za kontrolu kvalitete zraka i klimatizaciju, te video nadzor. 

Radove vrijedne 43 milijuna kuna izvodi "Tehnika d.d.", koja je na međunarodnom natječaju dala najpovoljniju ponudu. 

Gradnja garaže trebala bi biti gotova do listopada 2007., a do Božića iste godine u potpunosti će se preurediti Kvaternikov trg. 

Zbog radova je uspostavljena privremena regulacija prometa, između Petrove ulice, Jordanovca, Harambašićeve, Štoosove, Rakovčeve, Martićeve, Derenčinove i Kamaufove ulice.

Promijenjene su i trase tramvajskih linija broj 5, 7 i 13. 
Petica više neće skretati prema Autobusnom kolodvoru, nego će Vukovarskom voziti do Heinzelove.

Sedmica će do Dubrave ići zaobilazno, preko Branimirove, Draškovićeve i Vlaške.

Dok će se trinaestica okretati na Trgu žrtava fašizma.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju